Speelbal van de goden
Ik was onder de indruk van deel 1 van deze serie "De verloren stammen van Aden". Omdat " Schreeuw van de griffioen" me had bekoord, wilde ik weten hoe het verder zou gaan met Malderik en zijn avontuur naar Ehad.
Wel, de historische fictie heeft nu helemaal plaatsgemaakt voor fantasy. Het is duidelijk dat Malderik met een ruimteschip op een andere planeet is beland op zoek naar de serafijnen, die ooit mensen hadden ontvoerd.
Hij moet echter vaststellen dat de serafijnen verdwenen zijn en de azaren het hebben overgenomen, of misschien toch niet helemaal. Eerst treft hij een stam van zandmensen aan in de woestijn. Als hij door omstandigheden daar verder trekt, komt hij al snel tot de conclusie dat zijn opdracht moeilijker gaat zijn dan hij dacht. Wil hij echt nog de wil van Belenos verkondigen, of begint hij stilaan de azaarse god Ardonay te aanvaarden?
Het einde is open en ik zit nu met meer vragen dan voorheen. Het boek leest vlot weg, maar nu zit ik hier me af te vragen hoe het verder gaat.
De ster eraf is omdat het genre hier compleet overslaat en bepaalde lezers mogelijk gaan afhaken. Of omdat bepaalde lezers, zoals ik, nu helemaal willen weten hoe het verder gaat.
Dit verhaal leest vlot en ik kijk dus zeker uit naar het vervolg.