Je waant je in de Engelse upperclass in de jaren '30
De Mitford Moorden: Diana is het derde boek uit de serie Mitford moorden. In elk deel volgen we een van de zussen uit de excentrieke Engelse aristocratische Mitford familie én Louisa Cannon, in dit deel hun voormalig kindermeisje. Louisa gaat aan het werk als kamerjuffrouw van de net getrouwde Diana Mitford, ofwel Diana Mosley. Tijdens haar werk voor Diana overlijden er in Diana's netwerk een aantal vrienden. Het wordt afgedaan als een noodlottig ongeval maar Louisa vermoedt dat er een verband tussen de moorden is...
Och, och, och wat was dit weer genieten. De hele Mitford reeks speelt zich af in de jaren '20/'30 en is grotendeels gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. De familie Mitford heeft bestaan evenals de excentrieke, totaal verschillende zussen. Jessica Fellowes heeft de tijdsgeest, de gebeurtenissen en personages goed onderzocht. Je waant je in de Engelse upperclass en het plot is ingenieus uitgewerkt. Het is een heerlijke whodunnit met in elk hoofdstuk een vleugje spanning die ervoor zorgt dat je wilt blijven lezen. Fellowes' schrijftstijl is makkelijk weg te lezen, juist door haar goede voorafgaande onderzoek en de hoofstukken zijn niet te lang.
Ik kan niet anders zeggen dan: lezen, lezen, lezen. Dit is naar mijn mening een ondergewaardeerde boekenserie onder bookstagrammers/boeken lezers en het is juist zo'n fantastisch serie! Ja hoor, de eerste vijf sterren van 2023 zijn uitgedeeld!
(Al moet ik zeggen dat ik de dunne wenkbrauwen en stijve kapsels van de jaren '20 niks vind.)