Voorspelbaar maar vermakelijk
Een aantal aspirant schrijvers volgen een cursus van een week gegeven door bestsellerauteur Victor Aster. Het vindt plaats op een afgelegen eiland, de cursisten moeten hun mobiele telefoons op het vasteland achterlaten en de enige die contact heeft met de rest van de wereld is Victor's persoonlijke assistent. Er is slechts één boot die eens per week naar het eiland komt, verder zijn ze volledig geïsoleerd. De ideale situatie en plek voor iemand met kwade bedoelingen om toe te slaan...
Toen ik het boek in de winkel zag staan leek de achterflap zo veelbelovend. De eerste hoofstukken lezen vlot en lekker weg. Een spanningsopbouw zit er zeker wel in, met z'n allen op zo'n eiland zorgt er natuurlijk voor dat je niets anders doet dan elkaar verdenken. Maar wordt op een gegeven moment afgeraffeld, alsof het boek snel moet eindigen. Daarnaast had ik het gevoel alsof er opeens van allerlei dingen werden toegevoegd om het plot ingewikkelder danwel spannender te maken. iets meer terughoudendheid hierin had ik prettiger gevonden; less is more.
Meestal heb ik nooit zo snel door wie de dader is, echter had ik bij de Cursus vrij snel een vermoeden en tot mijn verbazing had ik het nog goed ook. Voor mijn gevoel lag het er te dik bovenop, maar het is ook weleens leuk om het een keer goed te raden ;-)
De schrijfstijl van Post is daarentegen wel prettig. Het leest makkelijk weg door de korte zinnen en hoofdstuk, ook de personages zijn voldoende uitgewerkt om een goed beeld van ze te vormen.
Ondanks de mindere punten ben ik wel vermaakt door het boek en vond ik het idee van het verhaal van een cursus op een eiland origineel verzonnen!