Een vrolijke en romantische novelle.
Vorige week ontmoette ik Shirley, de schrijfster van dit verhaal, bij een boekpresentatie. Haar enthousiasme werkte zo aanstekelijk dat ik meteen zin kreeg om haar boek te luisteren. En eerlijk is eerlijk: daar heb ik absoluut geen spijt van gehad. Wat ik kreeg, was een heerlijk feelgoodverhaal waar je simpelweg blij van wordt.
In dit verhaal volgen we Fien, een jonge vrouw die er heilig van overtuigd is dat relaties alleen maar gedoe zijn. Waarom jezelf vastleggen als je ook kunt genieten van de vrijheid, van flirten en losse avontuurtjes? Maar dan komt Jurre op haar pad, een mannelijke kraamverzorger (alleen dat al vind ik origineel en verfrissend!). Hij doet haar een wel heel bijzonder voorstel: vier dagen daten. Daarna beslist ze zelf of ze verder wil… of niet.
Wat ik heerlijk vond aan dit verhaal is dat de karakters ondanks de compacte lengte van het boek verrassend goed zijn uitgewerkt. Fien en Jurre zijn allebei sympathiek en herkenbaar, waardoor je moeiteloos met hen meeleeft. De dates die ze beleven zijn grappig en luchtig, maar onder de humor schuilt ook die vraag: durf je je hart te openen, ook als je bang bent om gekwetst te worden? Het is prachtig om te zien hoe Fien gedurende het verhaal een duidelijke persoonlijke groei doormaakt.
Daten met een deadline is een vrolijke, romantische novelle die je in één ruk uitleest. Ideaal voor een zonnige middag of een avondje me-time. Shirley, ik ben nu al nieuwsgierig naar je volgende verhaal!