Terug naar waar alles begon… en alles veranderde.
Na het succes van het eerste deel wist ik: dit kan wel eens weer zo’n verhaal worden waar je helemaal in verdwijnt. En ik had gelijk. Ook dit boek is zowel qua inhoud als qua cover prachtig.
In dit tweede deel keren we terug naar de plek waar alles begon én waar alles misging. Verena wil het verleden het liefst achter zich laten, maar wordt toch weer teruggetrokken naar de bergen waar die ene zomer alles veranderde. Daar kruist ze opnieuw het pad van Mattia, een intrigerende en mysterieuze man met een eigen agenda. Wat volgt is een mix van aantrekkingskracht, wantrouwen en langzaam onthulde geheimen.
Wat dit verhaal zo sterk maakt, is die combinatie van romantiek en spanning. Het is niet alleen een love story, maar ook een soort puzzel die stukje bij beetje in elkaar valt. De afwisseling tussen heden en verleden zorgt ervoor dat je constant nieuwsgierig blijft. Je wíl gewoon weten wat er precies gebeurd is.
De chemie tussen Verena en Mattia is voelbaar en soms heerlijk ongemakkelijk. Vooral Mattia’s beschermende kant en de groei die beide personages doormaken geven het verhaal extra diepgang. Tegelijkertijd blijft er continu een dreiging hangen, waardoor je blijft doorlezen.
Soms moet je wel even je aandacht erbij houden door de sprongen in tijd en perspectief. Maar eerlijk: dat maakt het juist ook weer interessant.
In Love at Last is een meeslepende afsluiter van een romantische suspense-serie die precies weet hoe je spanning en gevoel moet combineren. Een verhaal dat je meeneemt, raakt en je tot het einde laat doorlezen.