In een rustige buurt.
Wat begint als een ogenschijnlijk kalm verhaal over een keurige buitenwijk, verandert langzaam in een meeslepende psychologische thriller vol geheimen, wantrouwen en onverwachte wendingen. In een rustige buurt laat zien dat achter perfecte voordeuren vaak de donkerste verhalen schuilgaan.
In Brighton Hills lijkt alles op orde: keurige tuinen, vriendelijke buren en een vleugje nieuwsgierigheid achter elk gordijn. Toch is niets wat het lijkt.
We volgen drie vrouwen – Paige, Cora en Georgia – die elk worstelen met hun eigen verdriet en onzekerheden. Paige kan het verlies van haar zoon na een tragische hit-and-run niet loslaten. Cora vermoedt dat haar man vreemdgaat, en Georgia, een jonge moeder, is te angstig om haar huis nog te verlaten.
In het begin neemt het verhaal rustig de tijd om je kennis te laten maken met deze vrouwen en hun levens, maar zodra je hun geheimen begint te ontrafelen, grijpt het boek je stevig vast. De perspectieven wisselen vlot en ieder hoofdstuk voegt een nieuw puzzelstukje toe. Langzaam wordt duidelijk dat deze vrouwen meer met elkaar gemeen hebben dan ze zelf denken.
Seraphina Nova Glass schrijft beeldend en helder. Haar personages voelen echt, met al hun twijfels en fouten. Vooral de manier waarop ze hun emoties en angsten beschrijft, vond ik sterk. Het tempo ligt aan het begin wat lager, maar dat past juist bij de sfeer van een verhaal dat langzaam naar een geweldige ontknoping toewerkt.
De laatste hoofdstukken lezen als een trein: geheimen vallen op hun plek, verbanden worden duidelijk en sommige onthullingen zag ik écht niet aankomen. De auteur weet precies hoe ze spanning moet opbouwen zodat je wilt blijven lezen.
Kortom: In een rustige buurt is een sterke psychologische thriller met drie krachtige vrouwen in de hoofdrol. Een verhaal over verlies, vertrouwen en de kracht van verbondenheid.
Ik geef dit boek vier sterren, en ik weet nu al dat dit niet mijn laatste boek van Seraphina Nova Glass zal zijn.