Ontzet
De eerste bladzijden wordt je al gelijk meegenomen in een ontvoering van Lydia Rodenberg. Omdat het bijzonder vreemd is dat Lydia niet terugkomt na een hardlooprondje op de dag van haar trouwen, wordt er al snel een onderzoeksteam onderleiding van Marly Rensen opgezet.
Het duurt niet lang voordat ze ontdekken dat er één hoofdverdachte is, Andries Lindehout. Deze slimme man maakt het de politie niet makkelijk en weet zelfs in de gevangenis nog door te gaan met zijn foute activiteiten.
Hoewel je gemakkelijk de conclusie trekt wie de dader lijkt te zijn van de ontvoering en de brute moord, blijft het verhaal spannend en interessant om te lezen. Geweldig hoe Jozef Hoek het psychologische spel weet te beschrijven. Ook het einde van het boek laat je vol verbazing achter. Dit had ik echt niet verwacht!
De personages leer je heel gedetailleerd kennen. Marly en haar verdriet om haar overleden man, haar liefde voor haar zoontje en haar vechtlust om deze zaak goed af te ronden. Maar ook de zeer manipulatieve Andries die niet schuwt om tot het uiterste te gaan.
Door de korte hoofdstukken en de goede schrijfstijl leest het heel prettig. Hoek heeft ook duidelijk verstand van recherche werk en justitie.