In de schaduw

Our Library Belgium 25 september 2025
Negentien jaar geleden verdween Evelyn, de zus van Mina, spoorloos. Sinds alle aandacht rond de verdwijning ophield, leidt Mina een teruggetrokken leven en staat er nog steeds een bedrag van 1 miljoen dollar open voor wie de gouden tip heeft.

Privédetective Lane duikt op bij Mina omdat hij de vermissing van Evelyn wilt onderzoeken. Mina staat hier in eerste instantie weigerachtig tegenover. Haar vriendin Alanna weet net zoals Mina niet wat er met haar vermiste zus is gebeurd. Gezien Lane in deze zaak voor een doorbraak zorgt, geeft Mina hem toch een kans.

Lane lijkt zich voornamelijk door een financieel motief te laten leiden. Hoe meer we over hem te weten komen, hoe duidelijker het wordt dat er nog andere belangen spelen.

De fictieve plaats waar het verhaal zich afspeelt, geeft een desolate indruk. De auteur heeft met dit afgelegen dorpje een perfecte locatie uitgekozen voor het verhaal en beschreef deze omgeving ook goed.

Het tempo ligt niet super hoog, maar ik vond het wel een erg boeiend verhaal. De auteur heeft deze thriller sterk opgebouwd en laat je mee nadenken over mogelijke daders en motieven. Doordat het mysterie maar beetje bij beetje werd ontrafeld, voelde het verhaal niet voorspelbaar aan. Een fijne thriller dus met interessante personages.

Meer recensies van Our Library Belgium

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!