Indrukwekkende familiegeschiedenis.
Op de cover prijkt een mooie ouderwetse foto van Marie Curie met haar dochters Irene en Eve.
Dit boek is een heldere, duidelijke en warme beschrijving van de familie Curie die begint met aanvang van Marie Curie die als vrouwelijke wetenschapper haar weg in de heersende mannelijke maatschappij weet te vinden. Ondanks alle tegenwerking houdt zij vol, heeft ze steun van haar man en vind zij haar weg in de mannenwereld. Zij heeft een zeer indrukwekkende loopbaan bewandeld die na het lezen van dit boek echt te weinig in het daglicht is gezet. Het verhaal wordt heel goed opgebouwd en het is voor een leek goed te lezen hoe de ontwikkeling van het ontdekken van Uraniumstralen verregaande gevolgen heeft voor niet alleen de familie Curie maar ook voor de hele wereld. Naast moeder Marie, worden ook dochters Irene en Eve gevolgd om tenslotte bij de kleinkinderen het verhaal af te ronden. Soms is het verhaal wat lastig te volgen. De hoofdstukken zijn lang en uit vele alinea's opgebouwd die over verschillende vrouwen van deze familie gaan. Daarnaast wordt er vaak in tijd geswitcht zodat je soms al weet dat iemand overlijd, om dan vervolgens te lezen dat ze onderweg is naar een lezing. Je moet bij dit boek ondanks dat het gemakkelijk leesbaar is wel je aandacht erbij houden. Voor mij zelf wat het een openbaring wat deze familie allemaal heeft ontdekt en teweeg heeft gebracht. Het is een verrijking voor de geschiedenis die heden ten dage nog steeds door deze ontdekking wordt beïnvloed.