Insomnia: een Meesterlijke Psychologische Thriller

Pink_Novelle Pink_Novelle
3 mrt 2025

Jilliane Hoffman is wellicht niet de eerste naam die opkomt bij het genre thrillers en detectives, maar dat zou absoluut moeten veranderen. Met Insomnia bewijst ze opnieuw dat ze thuishoort tussen de groten. Dit boek is spannend en meeslepend, je wilt voortdurend weten wie de dader is, terwijl je constant op het verkeerde been wordt gezet. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je blijft doorlezen.

Wanneer de 17-jarige Mallory Knight vermist raakt en haar bebloede jas en mobiele telefoon worden gevonden, vreest de politie dat ze het volgende slachtoffer is van de beruchte seriemoordenaar 'Handyman'. Twee dagen later duikt Mallory verward en bebloed op in een bikerbar in Zuid-Florida, bewerend dat ze aan de Handyman is ontsnapt. Special Agent Bobby Dees van de Florida Departement of Law Enforcemont wordt op deze zaak gezet. Echter, Mallory's tegenstrijdige verklaringen wekken argwaan. Wanneer kort daarna een ander meisje verdwijnt, beseft Mallory dat haar uitspraken verstrekkende gevolgen hebben

Hoffman's ervaring als officier van justitie en haar samenwerking met de FBI zijn duidelijk merkbaar in haar gedetailleerde en realistisched beschrijvingen van het onderzoek. Ze weet de spanning op te bouwen zonder te overdrijven, en haar personages zijn genuanceerd en geloofwaardig.

Kortom, Insomnia is een ijzersterke thriller die je niet loslaat. Vijf sterren en een absolute aanraader voor liefhebbers van het genre.

Benieuwd naar meer boekreviews en leesinspiratie? Volg mij op TikTok en Instagram @Pink_Novelle voor nog meer bookish content!

Meer recensies van Pink_Novelle