Weer op Mure

Sandra 09 december 2019
Wintereiland is deel 3 in de serie over Flora McKenzie en speelt zich wederom af op het eiland Mure.

Grappig is dat begin en eind worden verteld vanuit het oogpunt van hond Bramble, heel origineel. Verder gaat het verhaal verder waar het vorige boek stopte. De relatie van Flora met Joël is niet een standaard relatie gezien het verleden van Joël en wanneer Flora ineens zwanger blijkt te zijn maakt zij zich dan ook grote zorgen over zijn reactie en het verdere verloop van hun relatie. Ook was eerder al duidelijk dat Colton ernstig ziek is en in dit deel is het dan ook wachten op het moment dat hij overlijdt. Ondanks zijn ziekte heeft Colton toch een groot aandeel in het verhaal omdat er een familielid van hem opduikt na jaren geen contact meer te hebben gehad met iemand van de familie. Wintereiland speelt rond de kerstdagen en dokter Saif en zijn twee zonen (vluchtelingen uit Syrië) hebben geen idee wat er allemaal om hen heen gebeurt, het is voor hen een verwarrende tijd.

Het is als vanouds weer heerlijk om op Mure te zijn en het leven van bewoners te volgen maar deze keer duurde het wel iets langer voordat ik het weer echt leuk vond. De personages zijn natuurlijk allemaal oude bekenden maar ik had graag nog wat meer diepgang gewild, het lijkt alsof er nu te veel verteld wordt in te korte tijd. Het einde is ook wat abrupt, maar laat zeker wel ruimte voor een vervolg wat ik zeker ook met veel plezier weer zou gaan lezen.

Meer recensies van Sandra