Psychologische thriller met spice
De thriller Bonuskind van Saskia Noort kwam in 2020 uit. Deze zomer kwam het verhaal uit als Rainbowpocket, waarvan ik een recensie exemplaar mocht lezen via Uitgeverij Rainbow (andere cover dan dit voorbeeld).
Saskia Noort staat garant voor literaire thrillers met een flinke portie spice, een aantal van haar verhalen zijn ook verfilmd. Bonuskind is haar achtste thriller.
In Bonuskind wordt de vijftienjarige Lies op een ochtend wakker en is haar moeder verdwenen. Na 24 uur wordt de politie ingezet. Haar ouders zijn gescheiden en de verstandhouding niet best. Moeder Jet lijkt verdwenen en terwijl iedereen het op haar onstabiele mentale toestand gooit, gelooft Lies dit niet en gaat ze zelf op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien.
In Bonuskind wordt het verhaal vertelt vanuit dochter Lies en wordt het afgewisseld met geschreven materiaal van haar moeder. Hierdoor wordt het ook erg spannend, want de verschillende stukken komen steeds meer naar elkaar toe, als puzzelstukjes die in elkaar gaan passen. De spanning bouwt zich goed op, en het is waar, je wil blijven doorlezen tot je er achter bent wat er nu precies gebeurd is.
Knap hoe het verhaal vanuit de tiener vertelt wordt, heel geloofwaardig, met al haar onzekerheden en het 'overdenken'. De dagboekstukken van moeder zijn minder realistisch, met soms heftige en rauwe erotische stukken. Toch grijpt dit boek je enorm aan, ondat het een hele complexe toxische relatie beschrijft. Je wordt meegezogen in deze gevaarlijke relatie en ziet het door de ogen van twee verschillende mensen. Heftig, psychologisch en superspannend.
Bonuskind is een aanrader voor iedereen die van een spannende, psychologische thriller houdt met toxische relaties als onderwerp en flink wat spice.