Heksensymboliek
De personages in Een heuse heksenjacht zijn sprankelend vanaf de eerste bladzijde. Olivia Hill en Lizzie van den Ham snijden de dagelijkse beslommeringen aan, naast dat deze karakters buitengewone gaven hebben. Aan de andere kant hebben we het perspectief van sheriff Sam Yellowhorse, die met vandalen tussen de grens van Canada en Amerika kampt.
Tevens duikt er een rode kat op, een soort van heksensymboliek. Het thema verbinding tiert welig door de hele verhaallijn, want niet alleen komen de personages op bijzondere manieren met elkaar in aanraking, ook de gebeurtenissen schijnen met elkaar in verband te staan. Op het moment dat Holly vreemd gedrag begint te vertonen, wordt de spanning moeiteloos opgeschroefd. Wie is er toch verantwoordelijk voor het openknippen van de grens? De lezer wil vooral dat graag weten, en kan zich tevens laten meeslepen in de romance tussen agent en heks. Het leest als een lekker tussendoortje waarin ook cultuur opgenomen is. Op een aandoenlijke manier is er ook een bescheiden rol voor de grootmoeders weggelegd. Zij zullen de kleinkinderen op een bijzondere wijze op hun pad zetten. De auteurs maken het pentakel weer rond, door alles op zijn plek te laten vallen. Misschien iets minder drastisch dan dat de titel doet vermoeden, maar zeker niet minder vermakelijk. Een leuke novelle dat in een voldane zucht kan worden uitlezen. Onder het genot van een kopje kaneelthee uiteraard.