Een saaie herhaling

ssst_just_one_more_chapter ssst_just_one_more_chapter
20 mrt 2024

Abigail Dean - Dag Een
Boek 2: World Of Thrillers Leesclub 2024

De toneelopvoering van de basisschool van het slaapstadje Stonesmere wordt ruw verstoord wanneer een schutter plotseling het vuur opent. Uren later sterft Marty’s moeder Ava, met haar armen beschermend geslagen om de kinderen aan wie ze lesgaf. De schutter doodt zichzelf na zijn gruwelijke daad, waardoor het motief nooit duidelijk wordt.

Terwijl de stad probeert het gemeenschapsgevoel terug te vinden in de nasleep van de tragedie, ontstaan er scheuren en samenzweringen. Wie is de geheimzinnige figuur die Marty achtervolgt terwijl ze worstelt met haar verdriet? En hoe zit het met de groep mensen die volhoudt dat de schietpartij nooit heeft plaatsgevonden? Samen met haar jeugdvriend Leo probeert Marty het mysterie van die noodlottige dag te ontrafelen, en stukje bij beetje wordt de pijnlijke waarheid onthuld…

Het 2e boek van de World of Thrillers Boekenclub 2024 was ditmaal het nieuwe boek van de schrijfster van "Meisje A". Ik had een licht voorgevoel dat dit boek niet helemaal bij mij zou passen aangezien "Meisje A" ook niet mijn soort boek was . Maar uit respect voor de boekenclub én de auteur gaf ik het boek een eerlijke kans.

Het verhaal begint met de gebeurtenissen tijdens en na een schoolshooting en eindigt eigenlijk op dezelfde manier. Het middenstuk zat vol herhalingen en opnieuw ervaarde ik een heel chaotische schrijfstijl. Alles gebeurt precies tijdens de eerste bladzijden en daarna wordt er enkel nagepraat over het schietincident en enkele bewoners. De complotdenkers versus de slachtoffers was geen geloofwaardige sterke zet en kwam dan ook niet uit de verf.

Het verhaal neemt helaas nergens een spannende wending maar blijft saai verder kabbelen. Ik las precies steeds weer hetzelfde en de personages werden heel vlak, oninteressant en cliché matig neergezet.

Na het 2e boek van deze schrijfster weet ik het nu wel zeker, mijn aandacht weet ze niet te vangen en een boek lang vast te houden. Nochtans weet Abigail Dean boeiende thema's te kiezen maar er komt geen bestseller uit voort.

Als dit geen leesclub boek was geweest dan had dit wel eens een DNF kunnen zijn.

Bedankt @worldofthrillers @harpercollins voor het recensie exemplaar

Meer recensies van ssst_just_one_more_chapter