meeslepend
. Een groot deel van wat dit boek zo genietbaar maakt, is het verhaal zelf. Het is een origineel en uiterst meeslepend verhaal, vol met een bovennatuurlijke setting, verboden liefde, intrige en talloze wendingen. Wat betreft het eerste punt: de mythische wereld waarin dit verhaal zich afspeelt, is zo goed beschreven dat je je ogen kunt sluiten en jezelf daar zonder veel moeite kunt voorstellen. Bovendien geeft de gedetailleerde informatie over de geschiedenis en folklore van de wereld deze een gevoel van realisme.
Natuurlijk is het hoogtepunt van het verhaal de romance subplot. De dynamiek tussen Poppy en Hawke is perfect. Ik hou van hun heen-en-weer geplaag, evenals Hawke's plagerijen jegens Poppy. Hun wederzijdse aantrekkingskracht is al duidelijk vanaf hun allereerste ontmoeting, maar hun romance is een langzaam smeulend vuur, waarbij de spanning over of ze wel of niet bij elkaar zullen komen opbouwt gedurende het boek. Gezien het einde van het boek ben ik benieuwd hoe de dingen zich tussen hen zullen ontwikkelen in het vervolg.
Zowel de hoofd- als bijpersonages zijn goed uitgewerkt en voelen levensecht aan. De protagonisten, Poppy en Hawke, zijn bijzonder goed beschreven. Je leert genoeg over hun respectievelijke geschiedenis, persoonlijkheden en innerlijke strijd, waardoor ze diepgang krijgen. Dit detailniveau zorgt er ook voor dat de lezer om hen geeft; we raken betrokken bij hun verhalen en blijven lezen om te zien hoe de dingen voor hen zullen ontvouwen. De bijpersonages vervullen perfect hun rol als ondersteunende personages: ze dragen bij aan het verhaal zonder ooit te veel aandacht van de protagonisten af te leiden.
De schrijfstijl van Armentrout is wat dit verhaal tot een succes maakt. Door gebruik te maken van een eerstepersoonsperspectief vanuit het oogpunt van Poppy creëert ze een meeslepende en boeiende leeservaring.