Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Te rap aan het einde van het boek.

Suzanna Esther is niet enkel auteur, maar ook columniste. Ze schrijft blogs en colums voor diverse online magazines en ze is ook actief op social media. Ze debuteerde in 2017 met haar eerste boek Wervelstof, dat oorspronkelijk geschreven was als kortverhaal. In 2018 kwam haar tweede boek De Stem uit. Kamp Alpha is het voorlopig laatste boek dat uit haar schrijverspen is gekropen.

In Nederland breekt een mysterieuze bacteriële infectieziekte uit. Volgens de overheid wordt de ziekte overgedragen door dieren, met name huisdieren. Deze worden dan ook verboden. Een laborant trekt een andere conclusie en Sophie Duval legt de grondbeginselen van een nieuwe politieke partij. De sfeer wordt met de dag grimmiger. Er beginnen mensen te verdwijnen en razzia’s zijn aan de orde van de dag. Arjen en Lisette weigeren te voldoen aan de eisen van de overheid en gaan in het verzet. Hoe ver gaat iemand voor de liefde voor hun dier en wie is er volledig te vertrouwen?

Het verhaal werd geschreven met een zeer vlotte schrijfstijl. Het leest zeer vlot waardoor je rapper aan het einde bent dan je zou willen. Op bijna elke pagina hangt er een grimmige, zelfs dreigende sfeer. Die dreiging wordt naarmate het verhaal vordert meer en meer voelbaar.

De personages zijn genoeg uit gewerkt. Hun onderlinge verstandhoudingen worden zeer mooi weergegeven. Dit zorgt ervoor dat de lezer echt begrijpt met welke gevoelens ze worstelen. Vooral de liefde voor hun huisdier wordt via kleine momentjes zeer duidelijk.

In het slot komen bepaalde tijdlijnen terug samen maar blijft men in spanning afwachten wat er nog zou kunnen gebeuren. Men wordt nog altijd bestookt met onverwachte elementen. Je weet als lezer nog altijd zelf niet wie er te vertrouwen is en wie niet.

Conclusie
Een zeer spannend boek met een dreigende sfeer die naar het einde toe de hoogte in gaat. Met een einde waardoor je niet anders kunt dan wachten op een vervolg. Een boek waarvan je het jammer vindt dat het uit is, maar dat je niet rap genoeg kunt uitlezen om te weten hoe het afloopt.
4

Reageer op deze recensie

Meer recensies van sven (JustBooks)

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!