Ingenieus plot

vero13 vero13
26 apr 2021

Ellen Groenenboom werd verkracht toen ze 14 was. Veel weet ze niet meer, net zomin wie de dader was.
Na een paar dreigende emails en wanneer haar hond voor haar ogen wordt neergeschoten, begint een hele reeks van gebeurtenissen, maar hebben die iets met elkaar te maken? of rust alles op puur toeval.

Vanaf de eerste hoofdstukken ben je al gekluisterd aan het boek.
De schrijfwijze is zo helder, mooi, gemakkelijk te volgen en spannend natuurlijk.
Ieder hoofdstuk staat voor een andere dag, waarbij de verschillende personages zelf vanuit hun standpunt vertellen. Door de korte hoofdstukken vlieg je doorheen het boek. De overgang naar de verschillende personages verloopt ook veelal met kleine cliffhangers waardoor wegleggen geen optie is.
Mozaiekroman wordt dit genoemd, en ik ben er een grote fan ben. Deze vertelwijze brengt je dichter bij alle personages en door herinneringen die de personen ophalen, kom je ook geheimen uit hun verleden te weten.
Heel intrigerend, heel ingenieus in elkaar gestoken, met af en toe een kleine zet in de verkeerde richting waardoor je je hele denkpiste moet herzien.
Spannend, mooi uitgewerkt en boeiend tot het einde!

Meer recensies van vero13