Vero las: Robert Pobi - Onder druk

Veronique van De Koukleumpjes Veronique van De Koukleumpjes
9 mrt 2021

Ik was weer erg benieuwd naar dit tweede boek uit de Lucas Page serie. Het eerste deel'Stad van glas'had ik echt met zoveel enthousiasme gelezen dat ik echt uitkeek naar deze. En omdat wij de boeken altijd lezen op volgorde van binnenkomst, lag ‘Onder druk’ al even op mij te wachten. Gelukkig zag ik de titel steeds dichterbij komen in de lijst. Dus ik begon vol enthousiasme te lezen en dat werd opnieuw beloond.

Pobi weet wederom een dijk van een thriller neer te zetten. Het is natuurlijk een thriller waar ontzettend veel gebeurd. Er zijn ontzettend veel explosies, er komen drones voorbij, pacemakers worden gehackt en zo vind je nog meer spectaculaire gebeurtenissen. Echter ondanks dat dit wellicht als een goedkope actiethriller overkomt, is het dit absoluut niet. Pobi weet het op zo’n manier te schrijven dat het verhaal niet goedkoop overkomt en dat er geen losse eindjes overblijven. Het verhaal met alle gebeurtenissen klopt gewoon van voor tot achter.

Het boek bevat iets meer dan 100 hoofdstukken. Het zijn stuk voor stuk korte hoofdstukken, waardoor er een goede vaart in het verhaal zit en dit past ook erg goed bij dit boek. De personages zijn goed uitgewerkt en ondanks dat het een snel verhaal is, zijn de belangrijke personages goed uitgediept waardoor je een goed beeld van ze krijgt.

Page leer je in ‘Onder druk’ nog wat beter kennen en hierdoor begin ik hem steeds sympathieker te vinden, ook al komt hij regelmatig nors over en is hij erg goed in anderen onvriendelijk te woord staan, maar hij doet dit op zo’n manier dat je gewoon van deze man moet houden. Hij heeft al een hoop meegemaakt, waardoor hij een arm en beenprothese heeft. Hierdoor is hij op een bepaalde manier kwetsbaar, maar door zijn eigenzinnigheid zorgt hij dat je niet zo snel stilstaat bij zijn kwetsbaarheid.

Wel raad ik aan om eerst ‘Stad van glas’ te lezen voordat je ‘Onder druk’ gaat lezen, omdat je in het verhaal soms terug gaat naar het verleden, en dit zijn vaak dingen die in ‘Stad van glas’ gebeurd zijn. Dit is makkelijker te begrijpen als je het eerste deel ook gelezen hebt. En ik kan je zeggen, ‘Stad van glas’ eerst lezen is absoluut geen straf.

‘Onder druk’ is wederom een verhaal wat je aan het boek gekluisterd houdt en er gebeurd zoveel in het verhaal dat je continue door wilt lezen, omdat je wilt weten hoe het verhaal nu in elkaar steekt. En ook hier heeft Pobi me opnieuw doen verrassen, want deze link had ik niet zo snel weten te leggen. Ik kijk weer enthousiast uit naar een volgend deel van Pobi’s hand.

Deze recensie is eerder verschenen op Koukleum.nl.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes