Een debuut dat naar meer smaakt
Hedwig Meesters heeft al veel geschreven, maar dan voornamelijk op de middelbare school opstellen. Toen ze eind twintig was schreef ze haar eerste lange verhaal. Door de jaren heen heeft ze verschillende schrijfcursussen gevolgd en – soms succesvol – deelgenomen aan verhalenwedstrijden. Pas op haar 61e komt de debuutroman van Hedwig Meesters uit. Zonnemeisjes noemt ze het. Een deel van de cover heeft een zonovergoten strand, en mede hierdoor wordt je door titel en cover op het verkeerde been gezet. Je verwacht een zonnig, vrolijk boek. Dat is het niet, maar eenmaal lezende vergeet je je verwachtingen. Het verhaal is heel verfijnd en luchtig en met mooie zinnen geschreven en gaat over 2 zusjes en het verlangen naar liefde en vergeving. Het verhaal begint veertien jaar na een tragische gebeurtenis, wanneer de 37-jarige Kitty Klaarhout een uitnodiging ontvangt voor het verjaardagsfeest van buurjongen Gijs. Gijs op wie ze verliefd was en waarvoor ze dingen deed die ze liever wil vergeten. Sinds een jaar woont ze opnieuw in haar geboortehuis in een klein dorp. Ze kan nog niet haar draai weer vinden en er wordt heel mooi beschreven hoe Kitty worstelt met de gebeurtenissen in haar leven en hoe ze daar weer grip op krijgt. Door het weerzien met Gijs besluit Kitty dat ze een en ander recht heeft te zetten. Dit gebeurt op weergaloze wijze, iets waar het dorp nog lang over zal napraten. Een boek dat nog lang in je gedachten blijft. Hedwig gaf aan, dat ze met een 2e boek aan het schrijven is en ook al ideeën heeft voor een 3e. Ik hoop dat deze er snel komen, want de schrijfstijl is heel toegankelijk, poëtisch en smaakt naar meer.