Het kind in mij
Op de kaft lijkt een foto te staan van een jonge vrouw in het bos. Omdat deze foto bewerkt lijkt met blauwe verf krijg je een onheilspellend gevoel. Ik zou daar niet willen lopen in ieder geval. Een echte thriller-omslag vind ik. Melissa Skaye schrijft al een aantal jaren en heeft een serie van thrillers uitgebracht, de zogenaamde VT-thrillerreeks (Virtuele Tango, Verboden Tranen, Verleden Tijd, Verminkte Toekomst, Verknipte Tegenstander en Verzwegen Trauma). Daarnaast schrijft ze ook fantasy.
Het verhaal start met een hele spannende proloog. Je zit gelijk op het puntje van je stoel. Het eerste hoofdstuk met als titel Skye Koning is dan wel een beetje een anticlimax. Dit hoofdstuk speelt zich af, zoals de ondertitel zegt, op zaterdag 27 juli 2019 in Hoorn, Noord-Holland in het woonzorgcentrum Avondlicht.
Skye, de hoofpersonage in het verhaal, is een jonge vrouw met een lieve vriend die bij haar moeder, Anita, woont. Graham, haar vriend, staat op het punt te vertrekken naar Kroatië om een vriend te helpen bij het opknappen van een vakantiepark. Skye was ermee akkoord gegaan, maar ze weet al dat ze hem gaat missen.
‘Terwijl ze met haar wang tegen zijn nek leunde, kreeg ze het gevoel dat alles op losse schroeven stond. Dat er van alles gebeurde en zij vanaf de zijlijn toekeek. Alsof er een ondoordringbare glazen wand tussen haar en haar dierbaren stond en ze werd bang. Al een tijdje voelde ze de angst voor iets wat niet zichtbaar was, alsof iemand wachtte op het juiste moment om haar aan te vallen.‘
Kijk en daar is die spanning weer terug.
Na een 70 bladzijden komt je een ander verhaal tegen, namelijk die van Axelle Dubois, dit speelt zich af, zoals de ondertitel zegt, op zondag 2 mei 1999 in Champs-Romain, Frankrijk. In dit verhaal staat de verdwijning van de tweejarige Lexi Brown van een familiecamping centraal
De camping medewerker, Axelle Dubois, wordt ervan verdacht op de een of andere manier betrokken te zijn. Ik vond dit een logisch en geloofwaardig verhaal en er begonnen toch wat dubbeltjes te vallen voor mij. Ik las snel door en kwam terecht in het hoofdstuk van Katherina de Vries dat zich afspeelde, zoals opnieuw de ondertitel vertelt op 1 februari 2000 in Westwoud, Noord-Holland.
De hoofdstukken wisselen elkaar vervolgens af en langzamerhand kom je er steeds meer achter hoe het in elkaar zit. Door steeds kleine stukjes informatie te krijgen vallen de puzzelstukjes steeds meer op zijn plek.
Het is gewoon een fijne thriller die lekker makkelijk wegleest. De spanning blijft tot het einde toe in het verhaal zitten, ook al ontbreekt voor mij een echt verrassende twist.
De personages zijn goed uitgewerkt, het kan zo familie van je zijn lijkt het. Die herkenning maakt dat het verhaal gaat leven.
Ook al is het verhaal enigszins voorspelbaar, je kijkt toch vaker om je heen in het donker nadat je dit boek hebt gelezen. Ik geef daarom 3,5 ster.
Kijk en daar is die spanning weer terug.