'Dit boek gaat me nog lang bijblijven.'

Amber Drenth 20 augustus 2025
Als Lexi een telefoontje krijgt van haar moeder met de mededeling dat haar zus Lexi in het ziekenhuis ligt, twijfelt ze geen moment en stapt op het eerste de beste vliegtuig.Eenmaal daar hoort Lexi dat het niet veel gescheeld had of het hart van Amelia was voorgoed gestopt. Gelukkig werkt haar hart weer, maar door het ongeluk hebben haar hersens valse herinneringen aangemaakt…..
Het verhaal lees je vanuit zus Lexi. Ze is natuurlijk blij dat haar zus het overleeft heeft, maar tegelijkertijd is het moeilijk om aan te zien dat ze niet dezelfde persoon is als vroeger. Ze is gauw boos, kan ineens steengoed tekenen, maar het meest vreemde: ze is ervan overtuigd dat ze getrouwd is. En dat is nog niet alleen, maar ze kan hem tot in detail tekenen, herinnert zich alle dates en ook het aanzoek aan het strand weet ze uitvoerig te beschrijven. Terwijl Lexi nietsvermoedend aan het hardlopen is, ontmoet ze Nick. Hij lijkt precies op de man die Amelia beschreef. Dit zorgt ervoor dat Lexi samen met Nick zich voordoen als Amelia en ‘Sam’ om de ‘missende foto’s’ na te maken . De dates beginnen alleen steeds echter te voelen… maar voor Lexi voelt het als verraad naar Amelia toe. Zolang ze gelooft dat ze getrouwd is met Sam, kan Lexi niet met Nick samen zijn.
Dit is mijn allereerste boek van Dani en het zal zeker niet mijn laatste zijn. Met haar beeldende schrijfwijze trekt ze je het verhaal in. De omgeving is mooi weergegeven en tijdens het lezen hoor je de zeemeeuwen en het klotsen van de zee. Het huisje van Amelia klinkt als een huisje waar ik zelf ook wel zou willen wonen.
Tijdens het lezen voel je de gevoelens van Lexi. Zowel de opbloeiende liefde voor Nick als de liefde voor haar zus Amelia, maar ook al het verdriet eromheen. Het verhaal lees je daarom met een lach en een traan waardoor ik mijn zakdoekjes erbij moest pakken.
Alle personages voelen, door de duidelijke emoties, erg realistisch en één van mijn favoriet is toch wel de norse buurman, die toch wel een klein hartje blijkt te hebben.
‘Wat wij samen waren’ is een prachtig en emotioneel verhaal over zussenliefde, ziekte, plotselinge veranderingen en het maken van keuzes.
Het is een boek dat je moet lezen, want woorden laten de impact van het boek niet overkomen. Dit boek gaat me nog lang bijblijven.

Meer recensies van Amber Drenth