Advertentie

Titel: De Saffieren troon Auteur: Evi F. Verhasselt Uitgeverij: Celtica Publishing Genre: Fantasy Cijfer: 9,5

Hier gaat De Saffieren troon over:

Wanneer de Orde van het Bloed de macht overneemt in Zuid-Terumen, zit er voor Eleanora niets anders op dan het land te ontvluchten. De Bloedridders en hun Magna Mater zien in het elfenras de bron van alle kwaad.

De reis naar Eliflain, het thuisland van haar vader, is vol gevaar. De Rode Hand zit haar op de hielen en het geheime verleden van haar vader roert zich. Eleanora’s vlucht verandert in een zoektocht naar antwoorden. Er is echter één antwoord dat niemand wil geven: haar ware naam.

Dit vind ik van De Saffieren troon:

Ik begin zoals altijd even kort over de cover. In dit geval past de cover perfect bij de titel en ook bij het verhaal. Van mij had het blauw misschien nog iets feller gemogen maar verder vind ik hem top.

Dan gaan we het hebben over het boek zelf. Als je het hebt over een mooi fantasy verhaal waar van alles inzit dan heb je het over De saffieren troon van Evi F. Verhasselt. Al vanaf het aller eerste moment in het boek word je nieuwsgierig gemaakt naar alles wat er nog gaat komen.

Eleanora is een personage dat al snel je hart zal veroveren. Eleanora heeft eigenlijk geen idee wie ze echt is. Gaande weg het verhaal komt ze steeds meer te weten over wie ze is en wat ze kan. Maar daarnaast is Eleanora ook een hele sterke elf ze is een echte doorzetter en wil haar vrienden koste wat kost beschermen.

Een ander personage in het boek Yarbrin, de Doler wist ook mijn hart te veroveren. Het is een stuge man met een hartje van goud. Beide personages krijgen aardig wat op hun dakje tijdens de reis die ze maken.

De saffieren troon is een boek over jezelf ontdekken, kracht, macht, doorzetten en vriendschap een magisch verhaal wat alles in zich heeft. Van liefde en vriendschap tot spanning en sensatie en dat allemaal overgoten met een vleugje magie en fantasie. Zo kom je in het boek elfen en dwergen tegen en vele andere interessante personages. Daarnaast blijft er nog genoeg te ontdekken over voor het vervolg op dit boek.

Evi F. Verhasselt heeft voor dit boek ook een eigen taal ontwikkeld voor een aantal woorden. Het fijne is dat je deze woorden allemaal achter in het boek terug kunt vinden. Net zoals een aantal van de personages. Dus ben je nu even kwijt wat of wie er bedoelt word dan blader je gewoon even naar achter in het boek.

Verder heeft Evi F Verhasselt gewoon een prettige schrijfstijl die lekker makkelijk weg leest en is het verhaal perfect opgebouwd. Soms ging het een beetje snel. daarom krijgt dit boek van mij een mooie 9,5

Heel veel liefs, Melanie

Reacties op: Prachtig verhaal

22
De saffieren troon - Evi F. Verhasselt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners