Interessant boek
et kind van de Storm is even bijzonder als zijn schrijver. Het boek is niet het boek voor mij. Ik ga je vertellen waarom. In het begin had ik heel veel moeite om in het verhaal te komen. Ik miste de samenhang en het kwam soms wat warrig over. Daarnaast vond ik de schrijfstijl soms wat ouderwets.
Nu wil ik niet zeggen dat het een slecht verhaal is hoor want als je door blijft lezen begint er op een gegeven moment wel samenhang in te komen en begin je te begrijpen dat de schrijfstijl ook wel bij de auteur past.
Het verhaal word eigenlijk in drie delen verteld in het begin maken we kennis met de 11 jarige Remi. Remi is een jonge die niet van veranderingen houdt het liefst wil hij dat alles bij hetzelfde blijft. Of het nu gaat om over waar hij woont of het Ritme van de dag
Dan hebben we Alice. Alice is 7 jaar oud en gaat verhuizen. Ze merkt dat verhuizen nog al een big happening is en dat iedereen er erg onrustig door word.
Mevrouw Verspecht is 80 jaar en verteld een groot stuk van het verhaal. Je kunt de sprookjes van Alice in Wonderland en Remi alleen op de wereld doorvoelen in dit verhaal. Daarnaast denk ik dat er een groot stuk van het autisme dat Dries heeft zit verweven in de verhalen. Dit maakt denk ik ook dat het boek voor veel mensen wat lastig weg leest.
Toch vind ik het ook heel bijzonder dat Dries met zijn verhalen ons een kijkje in zijn hoofd en leefwereld geeft. En is het boek ergens ook wel heel bijzonder en uniek. Het boek krijgt van mij een 6 en dat is toch maar mooi een voldoende.