Vlucht naar Munchen
Lisa had een relatie met haar leidinggevende, maar kwam er pas achter dat hij getrouwd was toen hij een ongeluk kreeg samen met zijn vrouw. Om hier van bij te komen vlucht Lisa naar haar zus Iris die in Munchen woont. Maar hoe hard Lisa ook de struisvogelpolitiek probeert toe te passen, sommige dingen vallen niet te ontkennen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik vond het een leuk verhaal vanaf dat ze terug naar Nederland reist en het gesprek met de nieuwe leidinggevende heeft, die schudde niet alleen Lisa wakker, maar ook ik als lezer werd terug alert. In het begin moest ik me namelijk erg concentreren om goed te kunnen ontdekken wie Lisa was en doordat het verhaal vanuit de 3e persoon geschreven is, is dat altijd wat lastiger voor mij als er bijvoorbeeld 2 zussen samenleven.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Natuurlijk ontbreekt wat sightseeing met een titel als deze niet in het verhaal. Het had een beetje een trage ( en ook iets saaiere ) start, maar daarna werd ik meegezogen in het verhaal en ondanks dat de romantiek niet echt voelbaar was tot in mijn tenen, heb ik wel genoten van de subtiele hints, maar persoonlijk hou ik er dus wel van om iets meer te kunnen meegenieten van romantische momenten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Toch wist Marja van der Linden ( een nieuwe naam voor mij ) me te verrassen met de diepgang die het boek in zich had, niet alleen met het hoofdthema ( wat ik niet verklap ), maar ook door Lisa wakker te schudden met de vraag waar ze over vijf jaar wil staan in haar job, de eerlijkheid van die leidinggevende vond ik schitterend!