Vermakelijke university romance
Soms is een vermakelijke university romance alles wat je nodig hebt: leuke personages, fake dating en verstoorde relaties.
Sinds de dood van hun ouders zijn Athalia en Henry uit elkaar gegroeid. Athalia mist hun oude band en Henry ontloopt haar inmiddels - totdat zij bijles gaat volgen bij zijn aartsvijand, Dylan McCarthy Williams. Opeens heeft Athalia Henry’s onverdeelde aandacht, maar als ze dat wil houden heeft ze Dylans hulp nodig.
Ik heb enorm genoten van de trope fake dating. Deze trope zorgde namelijk voor ongemakkelijke gedachten, spanning en spice. Mae hanteert een frisse insteek doordat de trope wordt ingezet om de aandacht van haar broer te krijgen via zijn vijand. Wat dat laatste betreft miste ik uitgediepte gevoelens.
Verschillende personages in het verhaal liggen elkaar niet, of sterker nog: ze haten elkaar. De reden van de onderlinge frictie was voor mij niet altijd duidelijk, waardoor het begin van het verhaal stroef aanvoelde. Ik had hier graag meer uitleg over gehad, zodat ik meer begrip kon opbrengen.
Desondanks bevat dit boek mooie, menselijke onderwerpen. Athalia kan dan wel steenrijk zijn, maar liefde en aandacht zijn niet te koop. En rouw is ook zeker niet op afkoop. Dit contrast vind ik erg mooi, want maakt veld eigenlijk gelukkig?
De combinatie van sprekende personages, de setting en liefde met nodige spice zorgden ervoor dat ik het boek erg vermakelijk vond. Ik kan alleen maar nieuwsgierig zijn naar de rest van de Hallbeck University-reeks
En btw, dit boek is een absoluut plaatje. De sprayed edges zouden kunnen vermoeden dat sport een grote rol inneemt, maar ik zou het boek niet onder sport romance scharen.
*ik ontving dit boek als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.