Hartverwarmende perikelen in de bakkerij

Ellen 03 september 2025
Voor MH Books las ik de Zoete Verleiding-serie lezen van Kimberley, voor de releasedatum, die vandaag is en gelijk valt met mijn beurt in de blogtour.

LET OP! DEZE RECENSIE GAAT OVER ALLE DRIE DE DELEN UIT DE SERIE

De serie speelt zich af in een bakkerij, waar Feline, Luna en Emily alle drie als bakker werken. Tussen en tijdens het bakken delen zij van alles met elkaar. Elk deel draait om een van de drie vriendinnen.

(H)Eerlijk waar is een fijne friends-to-lovers, waar Emily al jaren een crush heeft op haar beste vriend Thijs. Wanneer ziet hij dat nou eens en nog belangrijker, voelt hij hetzelfde voor haar?

(H)Eerlijk zijn vertelt over Feline, die ooit als stagiaire begon in de bakkerij en nooit meer is weggegaan, want wauw, haar baas, Joris, is me toch een lekker ding. Daar wil ze geen beschuitje mee eten, maar wel een taartje. Hij vindt haar echter veel te jong voor hem.

(H)Eerlijk blijven gaat over de rustige Luna; ze komt vaak chagrijnig over op anderen, maar ze houdt gewoon van rust en het is haar snel te veel qua drukte om haar heen. Wervelwind Emerald stormt haar leven binnen en ondanks, of misschien wel dankzij, haar tomeloze energie intrigeert zij Luna.

Alle drie de verhalen zijn heerlijk om te lezen en wat ook heerlijk is, zijn de recepten van Kimberley achter in elk deel. Dus als het water je in de mond liep tijdens het lezen, kun je daarna lekker aan de slag in je eigen keukentje en genieten van de lekkernijen die voorbij kwamen.

Kimberley schrijft hartverwarmend en vol humor. De personages zijn stuk voor stuk leuk, al is Emerald wel mijn favoriet; zij is zo helemaal zichzelf. Dat “tuutterdetuut-gedrag” is zo herkenbaar, dat enthousiasme en dan toch weer die twijfel over zichzelf.

Stuk voor stuk complete verhaallijnen over drie sterke jonge vrouwen, die op een geloofwaardige manier dealen met hun onzekerheden, maar ook duidelijk hun eigen kracht hebben. De band onderling is sterk en voelbaar als lezer.

De verhalen zijn los van elkaar te lezen, maar om de drie vriendinnen goed te leren kennis is het leuker om ze op volgorde te lezen.

Dank aan MH Books voor de recensie-exemplaren in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Ellen