Advertentie

Dit is een heerlijk vakantieboek.
Het eerste boek dat ik van deze schrijver las.
Het gaat over een fietstocht naar Rome, maar uiteindelijk vindt Ilja beter zijn draai in Genua, waar hij dan ook daadwerkelijk gaat wonen.
Vandaar zijn latere boek: “Brieven uit Genua”.
Moet ik toch ook eens lezen. Mijn interesse is gewekt.

Citaten:
“Er was geen enkele reden om haast te maken en verder te fietsen. Er waren ook wat onbelangrijke dingen te doen, zoals naar het internetcafé gaan en ergens lijm kopen om het stuurlint van de Oude Batavus weer vast te plakken. Daar moesten we toen weer heel hard van uitrusten in de schaduw op ons terras met nog meer witte wijn en rosé.”

“Een bobbelig stuk asfalt veranderde in een groot gezicht toen ik eroverheen reed. Het sperde zijn mond open. Een doodgereden vogel vloog krijsend op.”

“Het gesteente was niet grijs, maar rood. De zon was aan het ondergaan en zette het landschap in een vlammend rood licht. De blauwe zee contrasteerde op een bijna onnatuurlijke wijze met de bijna onnatuurlijk felle roodtinten van het land. Het leek op een sciencefictionlandschap. We waren niet langer op aarde, maar op een bloedrode planeet in een verafgelegen zonnestelsel. Ik verwachtte na zonsondergang minstens drie manen te zien.”

Ik lees in de recensies dat heel wat lezers door dit boek zin krijgen om ook zo ver te gaan fietsen. Als zo'n dikke ongetrainde man, op een versleten fiets, dat kan, dan kan toch iedereen het?
Het gaat om het onderweg zijn, niet om het reisdoel. Dat wordt in het boek meermaals herhaald. Van zodra je ergens persé wil geraken, binnen een bepaalde tijd, gaat het mis.
Het heeft geen enkel belang hoe lang de tocht duurt.
(Toch rijden ze vaak meer dan 100 km per dag! Ze vertrekken vaak pas in de namiddag en fietsen dan tot na zonsondergang.)
Nou, ik kreeg door dit boek zeker geen zin om te gaan fietsen, met mijn zware fiets, en al zeker niet over bergen.
Maar van in mijn zetel was het wel leuk, al die bergen overwinnen.

(In het e-book zie je de foto's wel heel slecht!)

Reacties op: Boeiende fietstocht, door Nederland, België, Frankrijk en Italië.

52
De filosofie van de heuvel - Gelya Bogatishcheva Ilja Leonard Pfeijffer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker