Advertentie

“Ik pak een lege wc-rol uit Minnies knutselkist en prop hem vol paddenstoelenmengsel. Het lijkt totaal niet op een kalkoendrumstick, maar ik zou het kunnen… verven, misschien? Nee. Ik kan geen ‘beschilderde wc-rollen’ opdienen als vegan kerstoptie.”

Christmas Shopaholic is alweer het 9e deel in de serie over de shopverslaafde Becky Bloomwood. En wat is dit deel weer heerlijk om te lezen, helemaal in de sfeer van kerst. Becky is namelijk gek op kerst (lees: kerstinkopen en cadeautjes!), maar aangezien haar ouders gaan verhuizen neemt zij dit jaar de organisatie van het kerstdiner op zich. Maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot: iets met een vegan kalkoen voor haar zus Jess, de zoektocht naar het perfecte cadeau voor haar man Luke (die alwéér dezelfde aftershave vraagt – saai), ouders die ineens hip zijn geworden en bij alles ‘smashed avocado’ willen en kilo’s gerookte zalm dat niet in de vriezer past. Wordt dit één grote chaos of lukt het Becky om kerst dit jaar tot een succes te maken?

“En oké, ik weet dat Nieuwe jurk kopen niet op mijn oorspronkelijke lijstje stond, maar iedereen weet dat succesvol shoppen draait om flexibel zijn en kansen benutten.”

Uiteraard komt Beckys shopverslaving ook weer om de hoek kijken, met haar hilarische smoezen om toch wel voor dat nieuwe kerstjurkje te gaan die net iets te krap zit, of tóch nog die extra rollen inpakpakpapier te kopen ondanks dat er thuis al ligt – want daar kan je nooit genoeg van hebben toch? Oude bekenden zoals haar vriendin Suze en zus Jess zien we terug in dit deel, maar we maken ook kennis met een paar nieuwe personages. De kenmerkende e-mails van Becky met winkelmanagers ontbreken ook zeker niet in dit verhaal.

Chaos, kerststress, gezelligheid & hilariteit: Christmas Shopaholic heeft alle ingrediënten voor een geweldige christmas-feelgood. Becky’s hilarische avonturen zullen nooit gaan vervelen.

Reacties op: Hilarische Christmas-feelgood

209
Christmas Shopaholic - Sophie Kinsella
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker