Advertentie
    Greet Braem Hebban Recensent

T.M. Logan is een Brit die als journalist werkzaam was vooraleer hij zich op een schrijverscarrière stortte. Hij debuteerde met de goed ontvangen thriller ‘Leugens’ en probeert dat succes met ‘29 seconden’ nu te herhalen. In ons taalgebied werd de thriller op een spectaculaire manier gelanceerd. Drie keer 29 seconden lang konden lezers het e-book downloaden, en dat nog voor het boek in de winkels lag.

Sarah geeft les aan de universiteit, maar heeft nog geen vast contract. Alan Hawthorne is niet alleen haar directe baas, hij is ook een gekende tv-persoonlijkheid. Hij profiteert van de situatie en valt Sarah (en andere vrouwen) voortdurend lastig. Helaas wordt er van hogerhand niet ingegrepen, want Alan brengt voor de universiteit veel geld in het laatje…

Wanneer Sarah de ontvoering van een jong meisje weet te voorkomen, is diens vader zo dankbaar dat hij Sarah een ongelooflijk voorstel doet. Ze moet enkel één telefoontje plegen, een telefoontje dat al haar problemen voorgoed de wereld uit kan helpen. Maar of dat goed gaat?

Het idee achter '29 seconden' is bijzonder origineel. Niet de zoveelste moord- of verdwijningszaak die opgelost moet worden, wel een verhaal over seksuele intimidatie, angst en wraak. Ideale ingrediënten voor een meer dan spannende thriller, een waarbij het ongemak, de woede en frustratie van de pagina’s moeten spatten. Helaas gaat het verhaal hier en daar de mist in, bepaalde reacties en situaties zijn best ongewoon, zelfs ongeloofwaardig te noemen. Echt spannend wordt het vrijwel nooit, het sterke begin kan de auteur niet volhouden. Wel hoop je doorheen het hele boek dat alles goed afloopt voor Sarah en dat haar baas zijn verdiende loon krijgt.

Het boek kent een overzichtelijk aantal personages, waarvan Sarah en Alan vanzelfsprekend de belangrijkste zijn. Hoewel Sarah hoogopgeleid en professor aan de universiteit is, denkt en gedraagt ze zich niet altijd zoals je van haar zou verwachten. Alan wordt daarentegen schitterend neergezet, je wil de man zo graag een mep verkopen, hij belichaamt alles wat een man niet zou mogen zijn.

‘29 seconden’ leest ontzettend vlot, geen ingewikkelde constructies of ontelbare personages, je gaat in sneltreinvaart op de finish af. Daardoor heb je in eerste instantie het idee dat je een fantastisch boek aan het lezen bent. Waar is echter dat dichtgetimmerde en geloofwaardige plot? Ondanks sterke elementen is het boek uiteindelijk niet evenwichtig genoeg, en die ontknoping waar je zo lang naar uitgekeken hebt, komt toch wel een beetje uit de lucht gevallen…

Reacties op: Originele insteek, uitwerking kan beter

77
29 seconden - T.M. Logan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker