Advertentie

De Britse Nicola May is een redelijk onontgonnen auteur. Tóch heeft ze al tientallen feelgood boeken op haar naam staan, die de bestsellerlijsten van Kindle gehaald hebben. In Nederland heeft ze inmiddels ook voeten aan de grond gekregen met haar Cockleberry Bay-serie. Mr. Swipe Right is de eerste standalone die van May verscheen in Nederland.

Mr. Swipe Right volgt evenementenmanager Cali. Onderwijl ze in scheiding ligt met haar soon-to-be ex, probeert Cali de datingapp Tinder uit. Ze matcht met verschillende mannen, waarmee ze allerlei spannende avonturen beleeft. Het duurt niet lang voor ze valt voor de charmes van de Italiaanse Mario. Maar loopt ze niet te hard van stapel? Cali’s vrienden en collega’s steunen haar in haar zoektocht naar nieuwe liefde en passeren zelf ook rijkelijk de revue met hun verhaallijntjes. In het boek is een ere-plek weggelegd voor beste vriendin Annie, die zich vergenoegd met Cali’s escapades, onderwijl zij zelf de hobbels in haar eigen huwelijk ondergaat. De hilarische collega Adam steelt de show met zijn maffe liefdesadviezen en hulp bij het organiseren van Cali’s bootycalls in het hotel waar ze samen werken.

De mierzoete cover matcht met de inhoud: het ziet er verrukkelijk uit, maar je ogen zijn uiteindelijk groter dan je maag. Met de plot en de setting is helemaal niks mis. Ook de humoristische schrijfstijl van May leest erg prettig weg. De dialogen zijn soepel, de personages aanminnig. Toch boet het verhaal in op diepgang. Het boek is ietwat onsamenhangend geschreven. Wil de lezer de ene date graag wat beter leren kennen, ligt Cali al in bed met de volgende. May slaagt er onvoldoende in om soepele bruggetjes te slaan tussen al die verschillende verhaallijnen. Het komt soms wat hapsnap op de lezer over. Daardoor dobbert het verhaal aan de oppervlakte en blijft het overall gezien wat vlak. Desalniettemin is Mr. Swipe Right een prima verstand-op-nul boek dat zich goed leent voor een paar ontspannen lees-uurtjes. Het is de Britse humor en de vlotte schrijfstijl van May die het verhaal omhoog tillen, en de lezer het komische verhaal wil doen laten uitlezen. Een prima boek om in de (figuurlijke) koffer mee te nemen op vakantie.

Reacties op: Een prima boek om in de (figuurlijke) koffer mee te nemen op vakantie

26
Mr. swipe right - Nicola May
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners