Binnenkort verfilmd.

Kristel 09 mei 2023
Op het landgoed van de familie Martello worden de eerste graafwerken verricht voor het bouwen van een cottage. Voor deze gelegenheid zijn alle vier de zonen aanwezig in het riante landhuis. Ook Jane Cranes is van de partij, het is trouwens haar project, en ondertussen de ex-vrouw van Claud Martello. De enorme graafmachines zijn nog maar net bezig wanneer er een lichaam komt bloot te liggen. Gaat het hier om de resten van Natalie Martello, die in 1969 spoorloos verdween?
Ik veronderstel dat het auteurs koppel Nicci French door de meesten onder ons gekend zijn. Achter deze naam gaat een Brits echtpaar schuil, namelijk Nicci Gerrard en Sean French en zijn wereldberoemd. De eerste druk van “Het geheugenspel” dateert eigenlijk uit 1997, en zelf heb ik nu de reeds 75e druk gelezen, uit 2023. Dit naar aanleiding van de verfilming met een Vlaamse cast die binnenkort uit komt.
Het verhaal komt vrij langzaam op gang, zo krijg je een grote inkijk in het hoofdpersonage Jane. Haar leven, haar denkwereld, haar vriendenkring en haar familie en ex-familie. Je vraagt je af of dit allemaal relevant is voor het verhaal. Toch is het zo alledaags geschreven, dat het niet verveelt, en prettig leest. Je herkent veel menselijke gedachten gangen, en je ondervindt dat dit je aanzet om verder te lezen. Nadien ben je je ook heel erg bewust van haar gevoelens waarmee ze zo worstelt. Geladenheid komt pas aan bod naar het einde van dit verhaal, met wendingen die voor mij verrassend waren.
De release van de film is voorzien op 17 mei. Met een cast van onder andere : Anna Drijver, Gert Winckelmans Louis Talpe …
De film ga ik zeker kijken, benieuwd of de fijne draadjes die in mijn hoofd gesponnen zijn door dit boek, een beetje overeenstemmen met de film.

Meer recensies van Kristel