Gemiste kans

Maartje Maartje Hebban Team
5 mrt 2021

Het boek begon veelbelovend. De proloog waarin twee mariniers de wacht houden op het dek van een schip en één van hen zelfmoord pleegt, leek een goed begin. Maar daarna hield het op. Het verhaal over Shirley, een zeventigjarige vrouw die als vrijwilligster werkt bij de ziekenhuisradio, ontvouwt zich traag en vooral zonder spanning.
Shirley ontdekt een radiozender die het nieuws van de volgende dag uitzendt. De berichten vertellen over kleine ongelukken en die blijken waarheid te worden. Maar dan wordt er een moord voorspeld en Shirley voelt zich verplicht om de moordenaar te vinden.
Het verhaal is steeds een herhaling van zetten. Shirley hoort een bericht op de nieuwszender en het voorspelde ongeluk vindt plaats.
Helaas hangt het verhaal aan elkaar van ongeloofwaardigheden en toevalligheden en is het uiteindelijk plot is teleurstellend. De dader is geen verrassing, want alle andere mogelijkheden zijn al weggestreept. En waarom de dader tot deze acties komt blijft eigenlijk ook een raadsel. Hiervoor is niet diep genoeg ingegaan op de levens en motieven van de personages.

De eerste zin van de flaptekst maakte me heel nieuwsgierig naar het boek:
'Halverwege morgen is een razend spannende thriller van bestsellerauteur Chris McGeorge (Tik Tak, Op slot) met een wel heel bijzondere hoofdrolspeelster.'
Helaas maakt het boek deze zin niet waar. Het is zeker geen razend spannende thriller, het is meer een rustig kabbelend verhaal met een onderliggend mysterie. De hoofdpersoon vond ik ook niet echt bijzonder. Boeken met oudere hoofdpersonen zijn er meer en Shirley was binnen dat genre zeker geen bijzondere vrouw.

Meer recensies van Maartje