Advertentie

Koud zonder jou is het derde deel van het rechercheurs duo Bianca en Joris, maar dit deel kan prima los gelezen worden. Ik kwam er namelijk ook pas na het lezen van dit boek achter dat het een deel uit een serie is. De andere boeken wil ik zeker nog lezen, maar ik miste voor mijn gevoel niets qua informatie uit eerdere delen.

In Koud zonder jou volgen we het rechercheurs duo Bianca en Joris. In de Achterhoek wordt het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen in het bos. Het lichaam vertoont meerdere messteken en heeft een cijferreeks op haar onderarm staan waar niemand de betekenis van lijkt te zien. Het onderzoek heeft weinig aanknopingspunten en de politie tast compleet in het duister en dan wordt er weer een vrouw gevonden. De vrouw is om het leven gekomen door verdrinking en heeft een spelkaart in haar hand. Een derde slachtoffer bevestigd hun vermoedens: dit gaat over een en dezelfde dader. Zullen ze een volgend slachtoffer kunnen voorkomen en de dader op tijd pakken?

Igor Znidarsic heeft een fijne en beeldende schrijfstijl. De personages worden goed beschreven en je leert ze echt kennen. Hij neemt de tijd om motieven en gedachtes uit te schrijven waardoor je ze echt goed kan volgen. Wat ik vooral goed bedacht vond is dat we lezen vanuit twee personages: Bianca de rechercheur en de dader. Het is dus geen standaard thriller waarbij je het hele boek je afvraagt “Wie heeft het gedaan en waarom?”. Nee in dit boek volgen we de dader en zijn motieven net zo goed als degene die hem willen oppakken. Het geeft een unieke toevoeging aan het boek.

Naast dat we verschillende personen krijg je tijdens het lezen ook te maken met flashbacks. Ik moest hier aan het begin wel aan wennen er kwamen zoveel personages en situaties op mij af, maar al snel vond ik dit vooral interessant. Het gaf het verhaal een extra dimensie en vooral de geschiedenis van de dader was een leuke toevoeging. Je leert hem echt kennen.

Wel moet ik zeggen dat door deze manier van schrijven en verhaalvertelling een stuk van de spanning afzwakte. Gedurende het verhaal is er wel wat spanning, maar het duurt lang voor er echt wat meer spanning in het verhaal komt.

Al met al vond ik het een heerlijk boek om te lezen, het was eens wat anders. Er hadden wel wat meer elementen van spanning in kunnen zitten, maar hoe het verhaal er nu staat was op zich ook uniek genoeg. Het einde kwam als een totale verassing en Igor Znidarsic kreeg me zelfs een beetje aan het huilen. Ik ga binnenkort zeker zijn anders thrillers ook lezen want dit boek heeft mij erg nieuwsgierig gemaakt.

Reacties op: Unieke beleving

72
Koud zonder jou - Igor Znidarsic
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners