Reminders of him
Reminders of Him van Colleen Hoover is een ontroerend en hartverscheurend verhaal over de 26-jarige Kenna. Met dit boek laat Colleen Hoover zien hoe één fatale beslissing niet alleen een leven ontspoort, maar ook diepe sporen nalaat in de levens van anderen. Het is een verhaal dat je dwingt om na te denken over schuld, vergeving en de vraag of iedereen wel een tweede kans verdient.
Met dit boek weet ze me opnieuw diep te raken. Tijdens het lezen zat er regelmatig een krop in mijn keel — dat typische Hoover-gevoel dat me telkens weer overvalt en dat ik zo waardeer in haar verhalen. Niet alleen door het verdriet, maar ook door de machteloosheid die door de pagina’s heen sijpelt. Dit is geen verhaal dat je “even” leest; het kruipt onder je huid en blijft daar zitten.
Kenna is een personage dat blijft hangen. Ze heeft haar imperfecties, en juist dat maakt haar zo intrigerend. Haar onbaatzuchtigheid en de allesoverheersende liefde voor haar dochter maken haar kwetsbaar, maar ook sterk. Ze zet haar eigen geluk zonder aarzelen opzij — en dat schuurt. Dat maakt haar zowel bewonderenswaardig als hartverscheurend.
Colleen Hoover slaagt er opnieuw in om haar personages neer te zetten met al hun imperfecties. Juist die fouten en kwetsbaarheden maken hen zo realistisch en zorgen ervoor dat je als lezer niet alleen met hen meeleeft, maar je ook écht in hen kunt verplaatsen.
Reminders of Him is een verhaal over verlies, rouw, schuld en verdriet, maar ook over hoop, vergeving en moederliefde. Over fouten maken en moeten leven met de gevolgen daarvan.
En ergens, tussen al die emoties door, brak dit boek me een beetje — en dat is precies waarom ik het niet snel zal vergeten.