Advertentie

Laat je meeslepen in de wereld van Faye...

We leren Faye kennen wanneer ze in de overgang zit van haar (ongelukkige) leven in Fjällbacka naar haar nieuwe leven in Stockholm. Stukje voor stukje kom je meer te weten over de gebeurtenissen uit haar verleden die haar gemaakt hebben tot de overlever die ze nu is, niet meer Matilda, maar Faye.

Het boek bestaat uit drie delen en in het eerste deel lees je hoe Faye haar man, Jack Adelheim leert kennen. Je leest hoe succesvol ze is als studente op de Handelshogeschool en hoe ze met haar visie en intelligentie Jack en zijn vriend, Henrik, helpt om hun bedrijf, Compare, op te starten. Fayes liefde voor Jack gaat zo diep dat ze graag een oogje dichtknijpt voor zijn toenemende psychologische mishandelingen en zijn verlies van interesse in haar. Ze houdt zoveel van hem dat ze hier heel ver in gaat en zichzelf helemaal voor hem wegcijfert. Maar Jack gaat nog verder... Hij laat haar berooid en zonder enig zelfrespect achter...

In het tweede deel krabbelt Faye terug recht. Ze zet een eigen bedrijf op (zeer toepasselijk Revenge genoemd) en is vastberaden hier een succes van te maken. Dit met de hulp van haar vriendinnen en heel wat andere vrouwen die ooit bedrogen zijn geweest.

In het derde deel neemt ze dan eindelijk haar (zoete) wraak...

Läckberg heeft een heel aangename schrijfstijl. Ze bouwt de spanning meesterlijk op, waardoor je op één dag tijd het hele boek uit hebt. Het eerste deel vond ik wat moeilijker om te lezen aangezien ze echt geprofileerd wordt als een makke huisvrouw die voortdurend excuses zoekt voor het slechte gedrag van haar man en hem ook keer op keer vergeeft. Desalniettemin is het fijn om te lezen hoe Faye zich uiteindelijk ontpopt van brave huisvrouw in een gouden kooi tot de meedogenloze zakenvrouw die alles doet om de top te bereiken en uiteindelijk wraak te nemen op haar ex-man.

Het boek leest erg vlot en was zo geschreven dat ik helemaal meeleefde met Faye. De hoofdstukken zijn niet al te lang en in elk hoofdstuk wordt er een tipje van de sluier gelicht over haar verleden. Kortom, je kan niet weerstaan telkens nog een hoofdstuk te lezen tot het boek uit is.

Ik denk dat de vragen die hier centraal staan zijn: ben jij ooit al bedrogen? Zou jij wraak nemen? Wat zou je over hebben om wraak te nemen? Hier blijf je toch even bij stilstaan, zowel bij het lezen van het boek als achteraf. Dit maakt dat het boek toch nog wat langer in je hoofd blijft hangen. Is het niet door deze vragen, dan toch door de razend spannende ontknoping!


Reacties op: Yes, revenge can be sweet!

1189
Gouden kooi - Camilla Läckberg
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners