Advertentie

Met veel plezier heb ik Gouden kooi (op één dag!) gelezen dus ging ik graag verder met het tweede deel van de Faye-serie van Camilla Läckberg!

In dit tweede deel van de serie gaat het verhaal van Faye, die wraak nam op haar ex-echtgenoot Jack in Gouden kooi, verder. Ook hier kom je weer meer te weten over haar verleden... Op een even mysterieuze manier als in het eerste deel wordt telkens weer een tipje van de sluier gelicht. In elk hoofdstuk lees je eerst over wat haar op 13-jarige leeftijd overkwam en daarna gaat het verhaal verder met wat Faye nu, op ongeveer 37-jarige leeftijd, doet om haar succes in de zakenwereld verder te zetten. Ik vind dat je zo mooi de parallel kunt trekken tussen wat er in haar verleden gebeurd is en hoe ze de Faye geworden is die ze nu is.

Het boek is onderverdeeld in verschillende delen. Je leest meer over hoe Faye nu leeft en waar ze terechtgekomen is nadat ze Stockholm verlaten heeft. Ze is bezig om haar bedrijf Revenge verder uit te breiden en heeft haar oog laten vallen op de Amerikaanse markt. In dit boek zie je weer wat een meedogenloze zakenvrouw Faye is en hoe ze nooit zal stoppen voor ze haar doel bereikt heeft. Ze heeft haar wraak genomen op haar ex-man Jack, die veroordeeld is voor de moord op haar dochter. Even verder in het verhaal ontsnapt hij echter uit de gevangenis. Ook Fayes bedrijf Revenge wordt bedreigd. Ze keert terug naar Stockholm om haar bedrijf veilig te stellen en laat ook de liefde weer toe, maar is deze wel oprecht?

Ook in dit boek staat girl power weer centraal wanneer Faye beroep doet op haar vriendinnen Alice en Ylva om samen Revenge te redden.

In het boek gaat er echter veel aandacht naar het beschrijven van haar liederlijke leven van dure lunches en dinertjes, champagne en haar spannend (ietwat gewaagde) seksleven. Misschien net iets té veel... Daardoor ligt in mijn ogen minder de focus op het echte verhaal. In dit boek ontwikkelt het hoofdpersonage, Faye, zich dan ook minder dan in het vorige boek. Daarin maakte ze een echte metamorfose door van gehoorzame huisvrouw die altijd klaar staat voor haar man, naar sterke zakenvrouw. Hier blijft ze dezelfde Faye die ze was en in de liefde blijft ze vrij naïef, ondanks wat ze eerder meemaakte...

Ik zal zeker nooit beweren dat Faye een heilige is en ook in Gouden kooi hebben we gezien dat ze geen katje is om zonder handschoenen vast te pakken, geen vrouw die met zich laat sollen, maar als je leest welk geweld Faye in haar jonge jaren is aangedaan kun je niet anders dan meeleven... Ze gaat over lijken maar door Läckbergs vlotte schrijfstijl en doordat het boek volledig in Fayes perspectief is geschreven word je helemaal meegenomen in haar wereld en begrijp je op een of andere manier waarom ze doet wat ze doet.

Na het spannende einde blijf je nog wel met enkele vragen zitten over hoe het verder gaat. Ik heb dan ook het idee dat er een derde Faye-boek aan zit te komen...

Hoewel dit boek in mijn ogen minder sterk is dan het eerste boek, zou ik toch met veel plezier willen lezen hoe het verder gaat...

Reacties op: Net een stap te ver... Maar nog steeds goed!

381
Zilveren vleugels - Camilla Läckberg
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners