Fijn luisterboek!

Marjolein 24 augustus 2025
Ik vond dit een fijn luisterboek! Ik houd van wandelverhalen en dit dagboek van Sarah Meuleman biedt een authentiek inkijkje in haar belevenis als ze als veertiger voor de tweede keer het Coast to coast path loopt. Deze route liep ze voor het eerst als twintigjarige en nu treedt ze in haar eigen voetsporen.

Het lijkt haar een manier om contact te maken met haar oude ik, maar het wordt een overgangsritueel. Daarmee wordt het dan wel weer heel vergelijkbaar, hoewel in een heel andere levensfase, dan twintig jaar geleden.

Het is heel bijzonder om zo letterlijk mee te mogen lopen met iemand. Zeker omdat Sarah Meuleman zelf het luisterboek heeft ingesproken, waardoor het allemaal nog net wat dichterbij komt. Al schijn ik met het luisterboek wel ook echt iets gemist te hebben. In het dankwoord bedankt Sarah haar partner Marc namelijk o.a. voor de mooie tekeningen. Die wil ik zeker nog een keer zien!

Iedereen heeft een verhaal en Sarah draagt dat van haar met zich mee op deze wandeling. Dat levert soms mooie inzichten op en soms juist forse frictie; met zichzelf of met haar partner Marc. Ze vertelt hoe wandelen ruimte maakt om uit de cirkel van je gedachten te stappen en een zijpad te ontdekken dat je misschien tot dat punt nog nooit gezien hebt.

Er is ruimte voor verdriet, geluk, mooie ontmoetingen, zware verhalen, gevloek op de route, angst om te pletter te vallen en prachtige vergezichten. Dank dat ik met je mee mocht, Sarah!

Meer recensies van Marjolein