Bruiloftsroman met diepgang

Marjolein 11 december 2025
Ik had al veel goeds over dit boek gelezen; veel mensen die zeiden dat je feelgood verwacht, maar iets diepgaanders krijgt. Dat sprak me wel aan!

De verwachtingen werden ingelost. In dit boek lees je over Phoebe die gered wordt door een bruid en haar bruiloft als ze op een wanhopige dag een hotel in loopt. Ze is van plan om de meest rigoureuze actie van haar leven te begaan, maar bruid Laila is het daar niet mee eens. Tegelijkertijd is Laila onder de indruk van de rauwe eerlijkheid waarmee Phoebe het haar meedeelt en zoekt ze Phoebe daarna steeds op als ze eerlijkheid nodig heeft of zelf eerlijk wil zijn.

En dat maakt van dit boek een eerlijk boek, vol rauwe werkelijkheden maar ook vol hoop. De week in het hotel is een vacuüm in het leven van deze mensen en alle kaarten worden opnieuw geschud.

Ik vond het een mooie reis om op mee te gaan. Het is meeslepend, zet aan tot nadenken, laat je lachen en verstillen. De personages zijn levensecht. Ze hebben allemaal hun positieve en negatieve eigenschappen en niets wordt mooier gemaakt dan het is. Hierbij denk ik wel dat het nog indringender was geweest met een ik-perspectief, maar misschien is het kleine beetje afstand ook wel goed.

Het boek werkt ook goed als luisterboek. Het tempo is hoog genoeg om je geboeid te houden, maar niet zo hoog dat je te veel mist als er een bus of vrachtwagen voorbij komt. Soms een tikje voorspelbaar, maar voor een luisterboek vind ik dat ideaal!

Kortom: een mooie, diepgaande roman die niets verbloemd en wel ook grappig is. Met plezier geluisterd!

Meer recensies van Marjolein