Relatieperikelen op de uitgeverij
Een paar maanden geleden las ik al “Het boekenbal” van Juul de Jongh en dat was een heerlijk begin van een driedelige serie. Het lezen van de andere twee delen liet nog even op zich wachten maar daar heb ik nu ook lekker in het zonnetje van kunnen genieten.
We nemen in deel twee wederom en kijkje achter de schermen bij de drie dames van uitgeverij de verhalenfabriek.
Alle drie komen zij weer uitgebreid aan bod met hun relatie perikelen en de drama’s binnen de uitgeverij.
Het lukt Juul maar niet de ware Jacob te vinden en zij is echt klaar met alle mannen. Haar collega kan het echter niet laten en probeert haar nog éénmaal te koppelen aan een leuke man.
Ook Evelien heeft het moeilijk als haar man Frank besluit om een tijd naar Canada te gaan om zijn carrière meer op te bouwen.
Ze besluit naar de Londen Bookfair te gaan, waar meerdere buitenlandse uitgevers interesse tonen in de vertaling van het succesvolle boek “Tussen zes planken”.
Ook Ellis vertrouwt haar vriendin niet en heeft het daar duidelijk moeilijk mee.
Tijdens het lezen van deze novelle wilde ik eigenlijk maar één ding: ook een boek schrijven en mij in de kringen begeven van deze leuke uitgeverij. Hoewel elk van de dames haar eigen zorgen heeft, is het ook een gezellige club bij elkaar en steunen ze elkaar door dik en dun. De schrijfster weet dit goed op papier te zetten. Het is net of je met de karakters mee wandelt in deze uitgeverij. De vlotte pen zorgt er voor dat je snel door het verhaal heen gaat en na een mooie cliffhanger ook weer direct door wil pakken naar het laatste deel.