Het strandboek van deze zomer!
Ik verklap het nu alvast. Dit wordt hét strandboek van de zomer.
Zon, zee, nostalgie, een jeugdliefde die nog steeds onder je huid kruipt én een hoofdpersoon waarin je je zó herkent. Heerlijk!
Ik ben al langer fan van deze auteur. Haar verhalen zijn altijd warm, herkenbaar en hebben net dat beetje magie waardoor je even helemaal weg bent. Maar dit boek… wauw. Dit is haar beste tot nu toe. Vanaf de eerste bladzijde zat ik erin. En eerlijk: ik wilde er niet meer uit.
Sam, de hoofdpersoon, lijkt haar leven perfect op de rit te hebben. Ze heeft een keurige verloofde, een mooie baan in New York en een trouwdatum in de agenda. Maar dan keert ze terug naar het stranddorpje van haar jeugd om trouwlocaties te bekijken en komt daar onverwacht haar eerste liefde Wyatt tegen. Wat volgt is een rollercoaster van herinneringen, verlangen en twijfels. Want hoe volwassen en verstandig je leven ook lijkt… sommige gevoelens verdwijnen gewoon nooit.
Wat dit boek zo sterk maakt, is dat het niet alleen draait om romantiek, maar ook om groei. Je leest het verhaal vanuit zowel Sam als Wyatt, in twee tijdlijnen, wat zorgt voor diepgang én een broeierige spanning. De jonge liefde tussen hen is zó levensecht geschreven dat je weer even zelf zeventien bent, met vlinders in je buik en zout in je haar.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de setting. Een huis aan zee, excentrieke maar hartverwarmende ouders, zwoele zomeravonden, én een boomhut vol herinneringen. De sfeer is zó beeldend dat je bijna de zeelucht kunt ruiken. Serieus, je wil hier wonen.
De personages zijn heerlijk uitgewerkt — niet alleen Sam en Wyatt, maar ook de familie van Sam zijn zo leuk en menselijk. Die ouders! Excentriek, liefdevol, en warm. Ze zorgen voor luchtigheid én een vleugje chaos waar je stiekem van gaat houden.
Kortom: Ik zie je volgende zomer is een vijfsterren zomerhit. Voor iedereen die houdt van een tweede-kans-romance, een beetje drama, heel veel gevoel en een snufje humor. Een boek om verliefd op te worden — net als op Wyatt trouwens;-))