Love, Luxe en Latte's in Manhattan.
Oké, ik geef het toe: diep vanbinnen droomt iedereen weleens van een billionaire die smoorverliefd op je wordt en je onderdompelt in een leven vol luxe (en ja, designer-cadeaus inbegrepen). In Summer in the City van Alex Aster wordt die fantasie verrassend leuk tot leven gewekt – en geloof me, je vliegt er in een paar dagen doorheen.
Het verhaal volgt Elle, een jonge scriptschrijfster met een writer’s block waar je U tegen zegt. Haar redding? Een kans om een film te schrijven in hartje New York én een droomappartement in Manhattan. Klinkt te mooi om waar te zijn – en dat is het ook een beetje, want haar buurman blijkt niemand minder dan Parker Warren: de übercharmante ‘Billionaire Bachelor’ die zij liever ontloopt dan tegenkomt. Of nou ja… dat denkt ze.
Wat begint als een ongemakkelijke burenrelatie verandert in een deal vol fake dating, verhulde gevoelens en – ja hoor – vonken die niet te ontkennen zijn. Maar wat als de zomer eindigt? Is hun afspraak dan ook voorbij?
Wat ik zó leuk vond aan dit boek: het is geen standaard ‘rijke vent redt meisje’-verhaal. Parker is geen cliché CEO met een koud hart, maar juist verrassend menselijk. En Elle? Ze is herkenbaar, grappig en heerlijk koppig. Geen domme vrouw die alles laat vallen voor een man, maar een vrouw die worstelt met verlies, zelfvertrouwen en de druk om te presteren. Dat geeft het boek nét dat beetje meer.
New York is echt een personage op zich – de metroritjes, koffietentjes en zwoele zomeravonden geven het verhaal een vibe waar je instant verliefd op wordt. (Als je er ooit bent geweest, weet je wat ik bedoel. Zo niet: dit boek is een prima voorproefje.)
Kortom: Summer in the City is geen zware kost, maar wel het ultieme recept voor een romcom-waardige leeservaring. Denk: fake dating, slow burn, fijne humor en een beetje drama – precies genoeg om lekker te genieten zonder dat het zoetsappig wordt.