De baai
Kenna's beste vriendin Mikka woont in Australië en heeft zich enorm snel verloofd met Jack. Kenna vertrekt impulsief naar Australië om polshoogte te nemen en Jack te ontmoeten.
Bij aankomst in Sydney wordt Kenna al meteen aangesproken door een Duitse vrouw die naar haar dochter zoekt. Zij is reeds 6 maanden vermist. Hiermee wordt een onheilspellende sfeer geschept en gaat het verhaal goed van start.
Mikka zorgt niet echt voor een warm onthaal. Het lijkt alsof ze iets wilt verbergen en de sfeer is gespannen. Jack en Mikka stonden op het punt om te gaan surfen. Jack nodigt Kenna uit, maar ook dat lijkt geen enthousiasme uit te lokken bij Mikka. Ik vond het vreemd dat ze niet blij was om haar beste vriendin te zien.
Reynolds zorgt voor een goede portie onderhuidse spanning tijdens de trip naar Sorrow Bay. Het koppel gedraagt zich vreemd en Kenna ziet onderweg heel wat affiches met foto's van vermiste backpackers. Hierbij had ik het gevoel dat er iets mis was, maar ik kon niet exact bedenken wat.
Ook Kenna vreest dat er iets niet pluis is. Zij hoopt Mikka te overhalen om terug te keren naar huis. Wanneer ze toekomen in Sorrow Bay is de vriendengroep van Jack en Mikka ronduit onbeleefd. Het gevoel dat er meer speelt, wordt enkel maar versterkt door de vreemde dynamiek tussen de vrienden. Kenna maakt niet de meest verstandige beslissingen en stelt te veel vragen. Daardoor stelt de vriendengroep zich wantrouwend op.
Kenna komt toch het een en ander te weten en dat alles schreeuwt eigenlijk om snel te vertrekken, maar ze raakt net nauwer betrokken. Ook haar eigen verleden speelt opnieuw op.
De baai is een verhaal over geheimen, onverwerkte trauma's en rivaliteit en wist me absoluut te bekoren. Ik wilde dit boek liefst in één ruk uitlezen. De ontknoping wist me positief te verrassen en ik zag meerdere wendingen niet aankomen. Net zoals Huiver is dit een aanrader.