Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Prachtig 1e deel

Op zeventienjarige leeftijd gaat Ivory Parkland Rowe met haar vader op maandenlange safari in Kenia, een unieke reis begin jaren 1900. Na een lange boottocht vanuit Engeland maakt het reisgezelschap kennis met de illustere Adrian Edgecumbe, een beroemde jager op groot wild die zijn fortuin maakt dankzij de adel.
Hij valt als een blok voor Ivy, die op haar beurt niet van de jacht houdt maar wel van Adrian, en hij vraagt haar ten huwelijk. Samen vertrekken ze naar zijn landgoed en starten ze een luxueus safaripark. Ze krijgen te maken met ongekende uitdagingen, zowel onderling als met de aanwezige missiepost en Afrikaanse stammen. Wanneer de eerste Wereldoorlog uitbreekt besluit Adrian ten strijde te trekken. Hij breekt hiermee een belangrijke belofte aan Ivy.

Gelukkig kan Ivy altijd op bedrijfsleider Sanele en de zusters van de missie rekenen, met hun hulp en vriendschap lukt het haar staande te blijven.
Maar of het lukt om als vrouw, in een mannenwereld, de bedreigingen buiten de hekken van het landgoed te houden totdat Adrian terugkeert uit de oorlog?

'Dochter van twee werelden' speelt zich af in een tijdsbestek van ongeveer tien jaar. Het fascinerende Kenia zorgt voor een unieke sfeer met een overweldigende natuur in de hoofdrol.
Sarah Lark heeft opnieuw een prachtige historische roman geschreven met mooie hoofdpersonages en authentieke (cultuurgebonden) gebeurtenissen. Er is sprake van romantiek, diepgang en een boodschap.
Het feit dat Ivory begaan is met de dieren op het Afrikaans continent en verder denkt dan gangbaar maakt haar tot een open, innemende en betrokken jonge vrouw. De manier waarop zij in het leven staat, en puur is in haar omgang met zowel mens als dier, zorgt dat je haar als lezer meteen in je hart sluit. En dat is maar goed ook want dit is pas het eerste deel met Ivory in het prachtige Afrika!
Een aanrader (zoals alle boeken van Sarah Lark)

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Patrice van Trigt

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.