Advertentie

Samenvatting
Het verhaal bevat drie delen: 1 Door de duisternis, 2 En de lange nacht, 3 Naar de dageraad. Deze delen geven weer waar het verhaal naartoe gaat.

Een man is op de vlucht, hij wordt achterna gezeten en doet er alles aan om te ontsnappen. Dan met de laatste kracht in zijn lijf komt hij in een ruimte die vragen oproept en dan wordt alles zwart.

Keller Brik is privédetective en heeft de opdracht van en om Maria Marinova een wereldautoriteit op het gebied van performance art te volgen en fotograferen. Tijdens deze opdracht wordt hij benaderd door Lisa de vrouw die zijn hart heeft gebroken. Quote: ‘De enige vrouw die hem had ooit had doen geloven in de ware liefde.’ Ze vertelt met emotie dat haar man al drie dagen vermist is, dan ziet hij Maria opstaan en moet gauw achter haar aan, hij spreekt af om Lisa na deze dag-klus te ontmoeten op zijn kantoor. Jacob Vanderwyden de man van Lisa is kabinetschef (dat is in de Belgische politiek de persoon die een kabinet leidt) van de minister van Binnenlandse Zaken. Ze verwacht dat hij haar man gaat zoeken.

Dan wordt er een graffititekening op de zijkant van een appartementencomplex gevonden en er wordt in media over gespeculeerd. Quote: ‘Het lijk op de muurtekening, dat op een gevel in de Brigittinenstraat was opgedoken, was eveneens gecastreerd, opengereten en miste zowel tenen als vingers.’ Als blijkt dat het vermiste slachtoffer op dezelfde manier is uitgebeeld als de graffititekening er meer van deze muurtekeningen verschijnen is de politie in rep en roer.

Ondertussen is Keller Brik door de weduwe gevraagd om de moord te onderzoeken en zal dit hem lukken?

Mijn mening
Het begint direct al spannend. De hoofdstukken switchen tussen het heden en vijf jaar terug en dat zorgt voor puzzelstukjes die langzaam een tot een geheel worden en dat zorgt voor een extra oogpunt. Een spannende thriller met een grote dosis persoonlijke input van het leven van de privédetective, die moet laveren naast het politieonderzoek.

Conclusie
Het is een beeldende thriller door de uitgebreide omschrijvingen, waar je vaak een verkeerde dader voor ogen hebt en door terug te gaan in de tijd kom je ook meer over Keller te weten en wat het verleden ook met het heden te maken heeft. Een ware puzzel die je tot het laatst in de greep houdt.

Reacties op: ‘De graffitimoorden’ – WA Dehairs

16
De Graffitimoorden - W.A. Dehairs
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker