Magistraal spel tussen heden en verleden
Toegegeven, het was even wennen aan 'Bonita Avenue' van Peter Buwalda. Al na twee bladzijden moest ik terugbladeren om de lijn van het verhaal weer op te pakken. Buwalda blijkt een meester in het verweven van heden en verleden: flashbacks larderen de verhaallijn op echt magistrale wijze.
En dan het verhaal! Van begin tot eind ben ik aan het boek gekluisterd geweest. Het tempo was aan de langzame kant, maar eigenlijk voor de spanningsopbouw precies goed. En dan ook nog eens tot aan de laatste bladzijde, het moment waarop echt het allerlaatste detail van het familieverhaal geopenbaard wordt.
Buwalda schreef een lekker leesbaar boek met een bijzonder plot. Lekker dik, maar geen bladzijde te lang.