Racen met een lach
In huize Koukleum kijken we eigenlijk altijd Formule 1 en Daniel Ricciardo kennen we vooral uit de tijd dat hij naast Max Verstappen bij Red Bull racist reed. De lol die deze twee samen hadden spatte gewoon van het beeldscherm en sindsdien zie ik Ricciardo echt als een goedlachse coureur. Ik was dan ook erg benieuwd naar dit boek. En omdat Noël Ummels afgelopen zondag op ons evenement was, was dat het ideale moment om dit boek te kopen.
In dit boek lees je over alle pieken en dalen in de racecarrière van Ricciardo. Hoe hij als debutant in de formule 1 terecht komt, hij als favoriet gezien wordt maar ook zijn niet zo’n logische keuzes om weg te gaan bij Red Bull en zijn teleurstelling erna. Dit gaat niet alleen over zijn carrière maar ook hoe hij dit mentaal ervaart. Ook lees je een hoop informatie over de geschiedenis van de formule 1 en de collega-coureurs die samen met Ricciardo gereden hebben. Het is een boeiend verhaal over de formule 1-wereld waarin Ricciardo zich begeeft. Maar het is geen verhaal alleen over Ricciardo. Er worden ook heel andere zaken besproken. De teams waar hij bij gereden heeft en hun historie. Dit had soms de overhand en hierdoor miste ik soms de link met Ricciardo, want ook Verstappen en Hamilton komen uitgebreid aan bod en aan de ene kant vond ik dat jammer aangezien het boek over Ricciardo gaat, aan de andere kant ook wel begrijpelijk omdat deze coureurs een belangrijke rol in de formule 1 spelen.
Als je geïnteresseerd bent in de Formule 1 is dit een boeiend boek waarbij je meer komt te weten over de strategie, financiële zaken en wat corona voor de formule 1 gedaan heeft.