indrukwekkend
Dertig jaar geleden verdween Willeke Dost spoorloos. Deze verdwijning is nog steeds niet opgelost, ondanks de verschillende zoektochten en opgravingen rond de boerderij in Koekange waar Willeke verdween.
Marja West kreeg inzage in de dossiers en sprak met getuigen, familie en met mensen in de kring om Willeke heen. Mensen die vaak al dertig jaar zwijgen.
Wie is verantwoordelijk voor de verdwijning van Willeke? Is de pleegfamilie van Willeke betrokken bij de verdwijning zoals de Zoekgroep Willeke Dost denkt. Heeft de politie fouten gemaakt? Is Willeke vrijwillige vertrokken? Of is er toch iets heel anders gebeurd in die januarinacht in 1992?
Ik las eerder van Marja West het boek 'Verloren in de jungle', over de mysterieuze verdwijning van Kris Kremers en Lisanne Froon. Dit boek schreef ze samen met Jürgen Snoeren. Haar nieuwe boek gaat over de verdwijning van de Drentse Willeke Dost. Hierin merk je al snel dat Marja West zich verdiept heeft in de verdwijning en alle draadjes die er maar te vinden zijn aangegrepen heeft. Maar ook heeft ze roddels goed weten te onderscheiden van echte tips.
De vlotte schrijfstijl zorgde er voor dat ik het boek in één ruk uitgelezen heb. Hierdoor leest het bijna als een thriller. Het verhaal en de zoektocht houden je echt in zijn greep. Wat ik persoonlijk erg mooi vond, is hoe Marja ook enkele persoonlijke zaken in het verhaal verweven heeft. Hierdoor begrijp je nog beter waarom ze voor deze zaak gekozen heeft. Ook heeft ze enkele nieuwe dingen aan het licht gebracht, waar justitie helaas geen reden in zag om de zaak te heropenen. Het zou voor familie en bekenden fijn zijn als ze weten wat er met Willeke gebeurd is en ze het een plekje kunnen geven.
Persoonlijk denk ik dat Marja alles gedaan heeft wat in haar macht lag om zoveel mogelijk informatie te verzamelen.
Marja heeft nog een aantal dingen ontdekt die naar mijn gevoel zeker het onderzoeken waard zijn, maar ik vroeg me ook regelmatig af of bepaalde personen wel het achterste van hun tong lieten zien of dat ze een rookgordijn op willen houden.
Als je van true crime verhalen houdt of meer over de zaak Willeke Dost wilt weten, kan ik alleen maar aanraden om dit boek op te pakken. Maar eenmaal begonnen met lezen kun je niet meer stoppen.
Aangezien ook het luisterboek beschikbaar was op Kobo Plus heb ik het verhaal ook geluisterd tijdens het lezen en hierdoor komt het verhaal nog meer binnen. Ik vond de stem van Louis van Beek ook goed bij het verhaal passen.
Dit boek ontvingen wij van LS Amsterdam. Dit beïnvloedt onze mening niet.
Dit boek ontvingen wij van LS Amsterdam. Dit beïnvloedt onze mening niet.