Deze recensie is eerder verschenen op Koukleum.nl.

Het boek begint dat Hannah en Si in Venetië zijn en moeten rennen om de trein naar Amsterdam te halen. Dit redden ze nog net. Hierbij merk je al snel dat Hannah redelijk chaotisch is. De coupé die ze gereserveerd hebben, blijkt dubbel geboekt. Dit is het begin van alle dingen die fout lopen.

Het verhaal komt pas echt goed op gang op het moment dat Hannah wakker wordt en het blijkt dat de trein gesplitst is en zij bijna in Parijs is. Ze blijkt niet de enige te zijn die in het verkeerde treingedeelte zat. Leo zat ook in dit gedeelte. Ze lijken tot elkaar veroordeeld. En ondanks dat Hannah in eerste instantie heel bot doet tegen Leo, laat hij zich niet wegjagen. Als Hannah dan ook nog door zijn, of was het toch haar eigen, schuld de volgende trein mist, weet Leo zeker dat hij bij Hannah in de buurt blijft. En het is beslist noodzakelijk dat Hannah op tijd in Amsterdam komt. Dit wordt krap.

Leo laat Hannah Parijs zien en je kunt vanaf dat moment alleen maar verder lezen. Het is een geweldig leuke roman, waarbij de humor op een fijne manier aanwezig is. De hoofdstukken zijn van een mooie lengte. Hierdoor was ik steeds geneigd om verder te lezen en vergat ik alles om mij heen. Door de beeldende schrijfstijl van Brown waande ik me onder het lezen ook zelf in Parijs en had ik het gevoel alsof ik met Leo en Hannah mee door Parijs reisde. En het leuke hiervan is, dat ze ook de minder bekende plekken van Parijs bezoeken en je tijdens het lezen bijvoorbeeld zin krijgt in de gebakjes die ze eten.

Je leert de hoofdpersonages goed kennen en hierdoor kun je je een goed beeld van ze vormen. Doordat Hannah zo chaotisch is, moet je gewoon van dit personage houden. Maar ook Leo met zijn geduld en vastberadenheid is een personage die je niet zomaar vergeet. Dit verhaal is niet zomaar een liefdesverhaal, maar ook een verhaal met inhoud. Het gaat over dromen durven najagen en op je gevoel durven vertrouwen.

Je merkt dat er liefde in de lucht hangt, maar dat Hannah zich er bewust van is dat ze een relatie met Si heeft. Maar ze begint zich wel steeds meer dingen over haar relatie af te vragen.

Natuurlijk blijft de vraag bestaan of ze op tijd op de bruiloft arriveert…. Dit kom je alleen te weten als je dit boek gaat lezen… En ik kan je zeggen… Dit is meer dan de moeite waard.

Reacties op: Liefs uit Parijs

27
Liefs uit Parijs - Lorraine Brown
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken