Emilie Schepp- Honderd dagen
We volgen Maia. Zij woont sinds het overlijden van haar man, samen met haar dochter, weer bij haar moeder en is nu onderdeell van een klein onderzoeksteam in Motala.
Zij bijt zich meteen vast in deze zaak en moet samenwerken met Greg. De zaak Amanda, de vrouw van Johan, was zijn eerste grote zaak. Hij is er daarom ook extra op gebrand om de waarheid te vinden.
Maia ervaart niet alleen de gevolgen van het overlijden van haar ex- man,die haar met enorm veel schulden achterliet, ook met haar zoontje gaat het niet goed. Hij staat bovenaan de lijst om een nieuw hart te krijgen, maar dit gaat helaas niet zo snel als gehoopt. Het gaat steeds slechter met hem, maar Maia wil daar niet aan denken.
Het boek bevat fijne korte hoofdstukken, maar het begin ging voor mijn gevoel niet lekker vlot. Ik ging niet lekker snel door de pagina's heen, zat niet op het puntje van mijn stoel en het trok me niet aan om steeds verder te lezen. Kortom, ik heb er op zitten kauwen.
Pas na bladzijde 160 begon het wat vlotter te gaan. Vanaf hier voel je de opbouwende druk die de twee verhaallijnen met zich meebrengen. Zullen ze de waarheid vinden? En zal er op tijd een nieuw hart voor Tim zijn?
Dat een boek pas na 160 bladzijden mij weet mee te nemen in het verhaal, vind ik te laat. Ik vind max twee hoofdstukken prima, maar daarna moet het mij echt wel triggeren om verder te willen lezen. Hierdoor heeft Emilie mij helaas, op dit moment, niet weten te overtuigen om nog een boek van haar op te pakken, aangezien dit het eerste boek is dat ik van haar las.
Je wordt verschillende kanten opgeduwd wie de dader zou kunnen zijn. Tot het einde zat ik ernaast. Een ander gedeelte van het einde vond ik persoonlijk niet zo leuk. Wederom niet verwacht, maar had het graag anders gezien.
Als jij het niet erg vindt dat een boek laat op gang komt, twee verhaallijnen bevat met opbouwende druk, dan is dit boek perfect voor jou.