Zinloos geweld
De kern van dit op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal wordt gevormd door een zinloos geweld zaak in Locarno in 2008, Zwitserland. Deze zaak deed me gelijk denken aan Carlo Heuvelman die in Mallorca in 2021 op een soortgelijke manier om het leven kwam. Dea Doher omschrijft het voorval akelig gedetailleerd.
Het verhaal begint echter met fragmenten uit het dagboek van beeldhouwer Rembrandt Bugatti. De broer van Ettore Bugatti, de autobouwer. Het verband met de zinloos geweld zaak is me echter niet helemaal duidelijk.
Het boek eindigt met een verslag van het boven water halen van een Bugatti die al sinds midden jaren ’30 in het Lago Maggiore ligt. Dit ter ere van de door zinloos geweld om het leven gekomen Luca. In dit deel heeft de schrijfster iets te veel willen vertellen.